Рукометашице данас са Хрватском, Обрадовић: Све зависи од нас

КОЛДИНГ: Рукометашице Србије вечерас од 18.15 сати играју у Данској са селекцијом Хрватском, у последњем, 3. колу групе Ц на Европском првенству.
Ljubomir Obradovic sa rukometasicama/RSS
Фото: RSS

Много је калкулација везаних за епилог у групи, па би репрезентација Србије могла да настави такмичење и са четири бода у главној фази, али и да поразом заврши учествовање на ЕП.

Није ништа изгубљено, и даље све зависи од нас, све комбинације су отворене, рекао је селектор наших рукометасица Љубомир Обрадовић.

После велике победе против Холандије, Србија је изгубила од Мађарске.

Били смо у плусу, али после пораза од Мађарске се све променило. Причали су сви да је Хрватска аутсајдер, а говорио сам да није. То је одлично укомпонована екипа, показале су праву игру и однос, демонстрирале Мађарицама 3-2-1 одбрану, издржале и победиле, а против Холандије су играле 6-0. Тактички су потковане, биће јако тешка утакмица. Шоштарић је дуго са њима, то је све један клуб, појачан са Катарина Јежић и Ћамилом Мичијевић, борбене су јако, рекао је Обрадовић за сајт РСС.

Обрадовић позива на оптимизам и истиче да Србија није далеко од осталих европских екипа.

Показало се више пута да моје девојке морају да буду концетрисане и да имају жељу која нас је красила у Јапану. Морамо да будемо оптимисти, све је отворено, можемо даље са четири бода, три, два, а можемо и кући. Зависи и од друге утакмице Холандије и Мађарске, рекао је селектор.

Девојке имају времена да се одморе, практично два дана, да дођу себи физички и психички. Био сам свестан да је тешко добити и другу утакмицу. Јелена Агбаба и Јована Милојевић су практично дошле из карантина, Агбаба директно. Дао сам им шансу да осете игру, дворану. Инсистирао сам на нападу са седам играчица, да би што више играле, закључио је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести