Рукометашице Јагодине нове шампионке Србије, награда од Палме бесплатно летовање

Рукометашице Јагодине освојиле су титулу првака Србије, пошто су након бољег извођења седмераца биле боље од Бекамента у Аранђеловцу са 29:27. Тако су до трофеја дошле победом од 3:1 у финалној серији.
zrk jagodina
Фото: ŽRK Jagodina

Резултат после 60 минута био је 22:22, а нерешено је било и после два продужетка (26:26). Аранђеловчанке су имале последњи напад за победу, али је сјајно интервенисала голманка Јагодине Јелена Ђурашиновић. Она је тако одвела свој тим у пенал завршницу, а затим је приликом извођења седмераца три пута одбранила домаћим рукометашицама.

Овом победом рукометашице Јагодине су оствариле историјски успех. Аранђеловчанке су прошле године биле најбоље у држави, али су ове сезоне препустиле трон ривалкама.

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма приредио је пријем за рукометашице Јагодине које су први пут у историји освојиле титулу шампиона Србије.

"Честитам вам на великој победи, ви сте једини клуб у Суперлиги Србије у којем на играју стране играчице. Србија ово мора да чува и да брине о вама. Постигле сте велики резултат, а да нисте финансијски задужиле овај град. Ви немате спонзора, вас је спонзорисала Скупштина града, вама новац није био на првом месту и зато је ваш успех још важнији", рекао је Марковић и додао да је уверен како ће сада порасти интересовање школске деце за рукомет.

Капитен клуба Ивана Јевтић уручила ја Марковићу пехар, медаљу и дрес, а Марковић голману Јелени Ђурашиновић, јунаку финалне утакмице против Бекамента у Аренђеловцу, дрес Кик-бокс клуба "Палмини тигрови".

Он је рукометашицама обећао и пет дана бесплатног боравка у јуну у грчком летовалишту Паралија.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести