Рукометашице Југовића освајају медаље

Рукометни клуб Југовић до сада је у млађим узрасним категоријама био препознатљив по успеху мушких екипа,које су годинама уназад освојали трофеје на домаћим и међународним такмичњеима.
rukometasice Jugovica
Фото: РК Југовић

Но, ако је судити по последњем државном првенству нешто се у рукометном Каћу мења, будућност је пред девојчицама. На завршном турниру 12  екипа, у Београду, Каћанке рођене 2.000. године и млађим, под вођством тренера Драгана Врговића, заблистале су и, чини се из другог плана, освојиле бронзану медаљу. Од њих су биле боље екипе Слован из Руме и Лаки из Црвенке.

„Можда само донекле можемо да кажемо да смо направили изненађење. На првенство смо дошли с циљем да будемо међу четири тима, а како су се ствари одвијале на терену, мало је недостајало да заиграмо у финалу, где би све било отворено“, рекао је тренер Врговић.

На путу до медаље, Југовићеве 16-годишњакиње су биле прве у групи победивши Радан из Лебана и Слогу из Петровца на Млави, да би у полуфиналу изгубиле од екипе Лаки. У борби за 3. место победиле су прошлогодишњег победника - РК Београд.

„Само једно лоше одиграно полувреме, у полуфиналу против Црвенчанки, нас је делило од сјајнијих медаља. Све остале утакмице одиграли смо беспрекорно. Ове девојке, које је пре пет година селектирао Лаза Петров, у Југовићу тренирају последње три године, али због недостатка новца нисмо до сада излазили на завршни турнир. Освајањем првог места у априлу у Дортмунду, девојке су добиле неопходно самопоуздање и схватиле да имају квалитет и знање за високе домете. То се управо осетило сада и уз препознатљиву борбеност и пожртвовање стигле су до доброг резултата, Меч за бронзану медаљу био је њихов дипломски рад досадашње каријере“,  уверава Врговић.

Понесен добрим резултатом, Врговић је још додао:

„Управа Југовића би требала да размишља да оснује и женску екипу, јер би ово благо које имамо требало сачувати. Поготово што у Новом Саду не постоје клубови који посвећују довољно пажње раду с девојчицама“, категоричан је Врговић.

Боје Југовића браниле су: Јована Блажић, капитен, Зорана Шуштум, Ана и Деана Фехер, Милана Ђукић, Мирјана и Тијана Марић, Јелена Врговић, Кристина Бабин, Теодора Радун, Марија Панић, Наташа Трифуновић, Бојана Марин и Анђела Прашчевић.      

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести