Рукометашице Минакве с Вождовцем на премијери у Суперлиги

На отварању нове суперлигашке сезоне, рукометашице Минакве у премијери у елитном друштву, такмичење ће почети као домаћини екипи Вождовца из Београда. Нема сумње да је пред новосадским рукометашицама прави изазов, што потврђују и речи њиховог тренера Ђура Тојагића.
minakva
Фото: ЖРК Минаква

„Очекује нас изузетно тешка утакмица против младе екипе Вождовца, која већ неколико година игра заједно и то у највишем рангу такмичења. Прошле сезоне су с лакоћом, успеле да се издигну изнад зоне испадања, тако да можемо да кажемо да иза себе имају значајно такмичарско искуство. С друге стране, моја екипа, после две године паузе, почиње надметање у највишем рангу, жељна доказивања. Сигуран сам да ћемо изаћи на терен спремни, са много енергије и жељни освајања прва два бода у Суперлиги на домаћем терену. Позвао бих да наши навијачи и симпатизери вечерас дођу у дворану на Слану бару да нас подрже“, рекао је Ђуро Тојагић.

У нову сезону рукометашице Минакве улазе одлично припремљене, нове играчице су се добро уклопиле.

„Очекујемо да се боримо за пласман у плеј-оф, међу првих шест екипа. Истина је то да нисмо довели ниједну играчицу из елитне дивизије, већ смо наше редове попунили са две играчице које су играле у Б Суперлиги. Неће нам бити лако, али ћемо да тежимо ка нашем циљу. Уколико будемо играли екипно и били прави тим сигуран сам да можемо да испунимо наш циљ.“

У Минакви су поносни на чињеницу да је селектор националног тима Љубомир Обрадовић у тренажни центар позвао њихове четири играчице: голманку Невену Радојчић, десног бека Марију Дмитровић, средњег бека Ану Лазић и десно крило Наташу Ловрић.

„Позив је само потврда нашег квалитетног рада и континуитета. Надам се да ће оваквих позива у будућности бити још више и то не само у сениорски погон, него и у млађим узрасним категоријама. Претходно у јуниорску репрезентацију позвана је десно крило Наташа Ловрић, у кадетску пивот Милица Ловрић, а у пионирску десни бек Тамара Новосел. Ово је до сада највећи број репрезентативки из наших редова“,  поносно је истакао Тојагић.

Утакмица Минаква - Вождовац игра се у петак, 5. октобра од 19.30 часова у дворани Слана бара.

Ј. Галић

Суперлига - жене

Петак

Минаква - Вождовац        (19.30)

Субота

Зајечар - Наиса                 (19)

Младост (Н) - Јагодина    (19)

Бекамент (ББ) - Бор         (19.30)

Недеља

Јуниор - Медицинар         (19)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести