Рукометашице Петроварадина вратиле се у Прву лигу север

Рукометашице Петроварадина, после годину дана паузе, вратиле су се у Прву лигу север.
zrk petrovaradin
Фото: ЖРК Петроварадин, фото: Приватна архива

Имајући у виду да су биле другопласиране у групи Запад, Петроварадинке, вођене са клупе тренером Јеленом Деспотов, то право су избориле кроз доигравање са екипом Јабуке, првопласираном на Истоку, пошто су у укупном скору постигле више голова (25:22 у Петроварадину, 23:24 у Јабуци). У обе утакмице Петроварадин је показао да располаже већим фондом квалитетнијих играча, што је резултирало пласманом у виши ранг. Јелена Арсенијевић са 15 голова,Теодора Радин са 13 и Жељка Блануша са 8 су биле најистакнутије у овом успеху, а остале играчице су великим залагањем дале свој допринос.

Изградњом хале стекли су се услови за боље дане рукомета у овом месту. Повратак у Прву лигу догодио се у години када клуб слави 65 година постојања и ово је најбољи начин за промоцију и прославу јубилеја. Оно што радује је и то што је у Петроварадину поново почела да ради школа рукомета.

Пласман у виши ранг оствариле су: Верица Грађанин, Јелена Арсенијевић, Бојана Марин, Анђела Ивановски, Мила Ивановски, Жељана Биберyић, Милица Тодоровић, Доротеја Максимовић, Теодора Радин, Јована Бербаков, Јелена Станишић, Жељка Блануша, Ана Поповић, Зорана Шуштум, Николина Узелац, Јована Блажић, Јована Танчик, Жељана Зелић,  Дијана Миладинов, Јована Савић, Александра Зечевић, Слађана Рулић, Јована Росић, Јелена Жерајић, Горана Лончар.       

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести