Рукометашице Србије на Исланду играју други меч квалификација за ЕП

Победа против Турске је архивирана (36:27), а рукометашице Србије већ вечерас од 18 часова очекује нова утакмица на Исланду против домаће селекције у квалификацијама за Европско првенство 2022. године.
д
Фото: РСС

Исланд је у првом колу на гостујућем терену поражен од Шведске (30:17). Подмлађена селекција Србије је током кратког периода на окупу користила сваки тренутак како би се што пре и што боље уиграла. Охрабрене првом утакмицом у доброј атмосфери дочекују вечерашњу утакмицу у којој ће дати све од себе да се домогну још једне победе.

Селектор Урош Бегар истакао је кључне моменте на које треба обратити пажњу у утакмици са Исландом.

– У првом сусрету квалификација Исланд је играо са Шведском, “острвљанке” су играле добро у одбрани, што потврђује да  Шведска није успела да постигне више од 30 голова. Оне играју добру одбрану 6–0 и 5–1. Наш задатак је да им парирамо још јаче и боље у одбрани  него што смо играли против Турске и да онда постигнемо неке лаке голове. Такође, у нападу да будемо још прецизнији и да на крају из овог меча изађемо као победници – рекао је селектор Брегар.

Чувар мреже националног тима, Јована Рисовић, се слаже да је одбрана кључна како би Србија изашла као победник.

– Екипа Исланда је јако брза и борбена екипа, покушавају да играју скандинавски рукомет, да трче доста у транзицији. Биће нам веома битно да зауставимо то, да одиграмо чврсту одбрану и да покушамо из те одбране да дамо што више лаких голова. Мислим да ће нам то бити рецепт. Кључ ће бити у одбрани. Утакмица против Турске нам је дала ветар у леђа. Било је неких добрих ствари, али и лоших, које смо надам се исправиле, радиле смо на детаљима и финесама. Потребно је и да испоштујемо договоре из свлачионице и надам се да ћемо се са победом вратити за Србију – нагласила је Рисовићева.

Марија Јовановић, која се летос обрела у исландском рукомету, истакла је квалитете нашег наредног ривала.

– Исланд је познат по томе да игра добро на домаћем паркету, али су веома млада екипа и искуство неких старијих играчица у нашој репрезентацији може донети победу. Са брзом игром и са добром игром у одбрани можемо тријумфовати други пут у овим квалификацијама. Исланд има веома добре шутере и јаке бекове, високе су, снажне са добрим шутем. Мислим да то можемо решити јер и ми имамо веома високу репрезентацију. Свака тројка и четворка у нашој репрезентацији је веома висока, тако да то њихово најјаче оружје можемо спречити. Такође, мислим да смо брже од њих и са таквом екипом мора да се игра брза контра и брзи центар и мислим да ћемо на тај начин стећи предност и остварити победу – закључила је Јовановић.

Пренос утакмице јизмеђу Исланда и Србије је е на РТС 2, и на Арена спорту 3.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести