Рукометашице Србије на Купу Карпата

Пред рукометашицама Србије налази се прва провера пред наступајуће Европско првенство, које ће се од 29. новембра до 16. децембра одржати у Француској.
kup_karpata_2018
Фото: RSS

На традиционалном „Купу Карпата„ изабранице селектора Љубомира Обрадовића одмериће снаге са селекцијом домаћина у полуфиналу (15), док ће се у другом полуфиналу састати селекције Румуније Б и олимпијског шампиона Русије (17.30),а финале је на програму сутра.

Капитен женске репрезентације Србије Катарина Крпеж Шлезак од 2008. године и Европског првенства у Македонији није пропустила ниједно велико такмичење у дресу са државним грбом, а ово у Француској ће бити девето. По томе је апсолутна рекордерка када је у питању српски женски рукомет.

„Одлично се осећам, мада први пут у каријери имам малих проблем с раменом, али ништа није озбиљно. Трудим се да будем здрава, да дам максимум. Сви сањамо да играмо за репрезентацију, тако и ја“, каже десно крило треће снаге мађарског рукомета, одмах иза неприкосновених Ђера и ФТЦ-а, екипе Ерда Катарине Крпеж.

Следи Куп Карпата у Румунији. Мечеви са Румунијом, као и победником/пораженим из дуела Румуније Б и Русије.

„Било би одлично да играмо са Рускињама, јер се са њима укрштамо у групи главне фазе. Да одрадимо оно што нам стручни штаб стави као циљ, да успемо да се спремимо за првенство максимално и останемо здраве.“

За Катарину ће ово бити шесто Европско првенство. Пољска, Данска и Шведска су ривали. Могу ли се Пољакиње сматрати за селекцију са најслабијим рејтингом од ове три, Катарина каже:

„Тако гледано можда и јесте тако, али не смемо потцењивати ни једног противника. Можемо да се носимо са свима, само да се боримо и неће бити проблема. Све три екипе играју на исти фазон, пуно се трчи, биће тешко у сва три меча“, рекла је Катарина Крпеж Шлезак.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести