Рукометашице Србије почеле припреме за Европско првенство

Рукометашице Србије почеле су припреме за Европско првенство, које се од 30. новембра до 16. децембра одржава у Француској.
Selektor Obradović sa Slađanom Pop Lazić i Tamarom Georgijev/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Селектор Обрадовић са Слађаном Поп Лазић и Тамаром Георгијев

Селектор Љубомир Обрадовић је на првом тренингу могао да рачуна на само пет играчица, а састав би требало да се комплетира данас, када ће практично и почети прави рад. Пре одласка у Француску, репрезентација ће у петак и суботу учествовати на Купу Карпата у Букурешту.

– Девојке су играле европске купове тако да ћемо бити комплетни тек данас поподне. Доста нам то ускраћује неопходни део посла који морамо да обавимо. У четвртак идемо у Румунију на турнир, а  28. путујемо у Француску. Имамо два отказа и две повреде. Повређене су леви бек Марија Обрадовић и десни Анђела Јањушевић, а отказале су голман Јована Рисовић и Ивана Митровић, која игра на позицији левог бека – рекао је Обрадовић.

Селектор је прокоментарисао амбиције репрезентације на ЕП.

– Имамо доста искусну и добру репрезентацију. Први и основни циљ је да се вратимо здрави из Румуније. Најважнија је прва утакмица. Пољска се вратила на мапу, озбиљна је то репрезентација, о Данској и Шведској да не говоримо. Играли смо са Швеђанкама у квалфиикацијама, победили их у Нишу, а у гостима смо изгубили са голом. Ова екипа може да игра са свима, али мора да се поклопи много ствари, најпре да се нико не повреди. Укрштамо се са групом у којој су Француска као домаћин и светски шампион, олимпијски првак Русија и Црна Гора. Врло незгодна група, прогнозе су незахвалне, не желим да се бавим њима. Треба да одемо и да играмо прави рукомет.

Пивотмен Слађана Поп Лазић истакла је да ће квалитетан рад почети тек када се комплетира екипа.

– Имамо Куп Карпата који ће послужити да се што боље спремимо. Даћемо свој максимум, потрудићемо се да одиграмо што боље и да резултати буду како треба – поручила је Поп Лазић.

Група А (Нант)

30. новембар

Србија – Пољска (18)

2. децембар

Србија – Шведска (18)

4. децембар

Србија – Данска (21)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести