Рукометашице Србије се припремају за двомеч с Пољском

Рукометашице Србије одрадиле су први део припрема за мечеве баража за Светско првенство, које се у децембру одржава у Јапану.
Janjusevic Andjela/RSS
Фото: РСС/Српкиње се не обазиру на пољски табор: Анђела Јањушевић

Селектор Љубомир Обрадовић саопштио је проширени списак играчица на које рачуна за предстојећи двомеч са Пољском. Екипа је током седмице вредно радила на Кошутњаку, а прву утакмицу ће одиграти 31. маја (20.15) у у Зрењанину.

Једна од најискуснијих у нашем тиму је десни бек мађарског Шиофока Анђела Јањушевић, која је ове године са својим клубом дошла до пехара ЕХФ Купа. Пре него што се осврнула на клупску сезону, Анђела је прокоментарисала и рад у националном тиму.

– Овде су младе девојке и добро је што смо кренули овако, да свако осети рад у репрезентативном амбијенту. Остале саиграчице придружиће нам се у недељу. Све девојке које су позване у својим клубовима су међу носиоцима игре. Ја имам Пољакињу у тиму и колико могу да чујем ни оне неће бити комплетне. Имамо, међутим, своју шансу и не обазиремо се на њих. Фокус је на што бољој припреми, јер нас једино то може довести до Светског првенства – рекла је Јањушевић.

Анђела је задовољна сезоном у мађарском клубу с којим је подигла трофеј европског такмичења.

– С обзиром на то да смо мало лошије почеле у домаћој лиги, фокусирале смо се на ЕХФ Куп. Градиле смо игру и односе у тиму из утакмице у утакмицу. Успеле смо да дођемо до финала, а после ремија у Есбјергу и до трофеја пред домаћом публиком. Нико се није надао да можемо до тријумфујемо. Ово је велики успех за клуб. Задовољна сам сезоном, добијала сам прилику да играм и што је најбитније здрава сам  – истакла је Анђела.

Репрезентативке се окупљају на другу фазу припрема у недељу у Београду, одакле ће отићи у Зрењанин.

К. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести