Рукометашице Србије спремне за Хрватску, верују у победу

КОЛДИНГ: Рукометашице Србије Јована Рисовић, Жељка Николић и Јелена Лавко кажу да тим спремно дочекује сутрашњи одлучујући меч против Хрватске за пласман у другу фазу Европског првенства у Данској.
j
Фото: Youtube Printscreen

Голман Јована Рисовић оптимиста је пред последњу утакмицу у групи Ц , која је на програму од 18.15.

"Било нам је веома о исцрпљујуће у ова два меча заредом. Имамо дан паузе, довољно времена да се одморимо и спремимо за најбитнију утакмицу која следи. Имамо времена да активирамо мишиће и спремимо тактику за наредну утакмицу. Данас ћемо одрадити мало у теретани", рекла је Рисовић за сајт РСС.

Она се потом осврнула и на синоћњи пораз од Мађарске.

"Хтеле смо, спремале смо се да одиграмо добро са Мађарицама, али дођу такве утакмице да глава хоће, а тело не. Нисмо имале довољно снаге и нисмо биле фокусиране на то што радимо. Недостајао је шут споља, самим тим што смо биле изморене. Недостајало је и концентрације у одбрани. Она се игра жељом и вољом, али покретљивост је била смањена. Што пре треба заборавити ову утакмицу и склонити је са стране, извући неке добре ствари и применити их сутра", изјавила је Рисовић.

Како каже, екипа се труди да задржи оптимизам и позитивност у целокупној ситуацији, а говорила је и наредном ривалу.

"Изненађена сам у једну руку њиховим победама, у другу и не. Када се види жеља и борбеност, резултат мора да дође самим тим. Нису били фаворити пре почетка. Честитам им на играма, али надам се да ћемо их надиграти. Познајем доста играчица јер сам играла у Подравци. Упорне су, играју дуг напад, али верујем да можемо да победимо", рекла је Рисовић.

Десно крило Жељка Николић каже да је репрезентација иза себе оставила један веома тежак период од два дана потпуне изолације, потом јако тешке две утакмице у 18 сати.

"То је било јако стресно за цео тим, али сада имамо времена да разбистримо главу, да се дружимо и припремимо тактику за најважнију утакмицу на првенству. По мени су Хрватице највеће изненађење у досадашњем делу првенства. Нико није очекивао да ће Хрватска бити лидер наше групе, али девојке су показале сјајну игру и с правом се налазе на челу", каже Николић.

"Морамо да одиграмо квалитетно, квалитет је на нашој страни, али то мора и да се покаже на терену. Наша предност је искуство играња оваквог типа такмичења. Хрватска није учествовала на свим такмичењима уназад неколико година. Кључ је у нашој одбрани, морамо да одиграмо дисциплиновано, да постигнемо лаке голове уз помоћ контре и полуконтре и сигурна сам да уз наше голмане можемо доћи до победе. Хрватице су у залету, порасла су им очекивања и ићи ће на победу", навела је Николић.

Десни бек српског тима Јелена Лавко истиче да не зна како су успеле да се вратиле из великог минуса против Холандије и одакле су извукле снагу.

"Могло је да се деси и против Мађарица да одиграмо на том нивоу, али смо знале да ће бити јако тешко. И Мађарска и Хрватска су биле у предности јер су имале дан више. То звучи као изговор, али зна се шта значи дан одмора и време да се боље припремиш. Тако је, како је, то је Балкан. Сличан, скоро исти менталитет, сличан систем игре, знамо које карактеристике има свака играчица. Девојке су напредовале, усавршиле су се. Не сећам се када смо последњи пут играли са Хрватицама. Морамо да одиграмо "шах" са њима. Играле су дубоку одбрану у прве две утакмице. Остаје нам да се надигравамо", рекла је Лавко.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести