Рукометашима Војводине шести Суперкуп Србије

Рукометаши Војводине освојили су Супер Куп Србије, пошто су у финалном мечу у Мионици вечерас победили Динамо из Панчева 25:23 (13:16).
Verkić prima pehar Superkupa/J. Galić
Фото: Ј. Галић/Голман Веркић прима пехар Суперкупа

Рукометаши Војводине стигли су до шестог трофеја у националном Суперкупу. Они су у утакмици одиграној у Мионици савладали прошлогодишњег финалисту Купа, екипу Динама из Панчева. До победе Новосађани су стигли захваљујући бољој игри у одбрани у другом полувремену и за нијансу расположенијем голману Светиславу Веркићу. У првом делу примили су 16 голова, а у другом свега седам, што је био и циљ изабраника Бориса Ројевића.

Важност утакмице и велику улог учинио је своје, па су обе екипе у утакмици ушле стегнуто и нервозно. Панчевци су, за разлику од прошле године, заиграли много брже и агресивније у одбрани, док Војводинина одбрана није била на нивоу утакмице са Нексеом, када су Ројевићеви пулени одушевили. Рукометаши Динама су то знали да искористе, искусни Урош Митровић је убрзао њихову игру која је била боља и организованија. Тренер Динама Аким Комненић десноруког Ивана Дистола ставио на десног бека, чиме добио на одбрани и нападу, што иначе није карактеристично за наш рукомет.

Фото: RK Vojvodina osvajač Superkupa 2019/J. Galić

Воша је у почетку била деконцентрисана у дефанзиви, па су Панчевци са два играча мање успели да постигну гол и повећају предност на три гола. Покушавао је тренер српског шампиона да изменама раздрма своје играче, што је донекле дало резултат. Захваљујући расположеном Стевану Сретеновићу и одбранама Веркића, Војводина је остала у игри, али Панчевци су на одмор отишли са три гола предности.

Наставак сусрета донео је боље издање Новосађана, посебно у одбрани. И даље су биле важне фигуре голмани Веркић и Златановић. Улогу стрелца са дистанце од Сретеновића је преузео Стефан Илић,  а друштво му је правио и кадетски репрезентативац Јовица Николић.

Војводина је већ у 45. минуту поравнала резултат, да би од 49. загосподарила тереном. Рукометаши Динама у тим тренуцима деловали су као да им је нестало ваздуха и снаге. Покушавали су да преокрену Димитријевић и Баруџић  су давали голове, али није то било довољно, јер је Немања Прибак у финишу увео свој тим са два гола предности. Ни тајм-аут Комненића минут и по пре краја није допринео да Динамо протекне Војводину и дође до првог пехара у Суперкупу. Показало се да Војводина, када састави одбрану, нико не може лако да је победи.

Тренер Динама Аким Комненић:

- Све честитке мојим момцима, дали смо све од себе у овом тренутку. Показали смо да можемо да се носимо, сигуран сам да ће бити занимљиво првенство. Честитам мом пријатељу Борису и видимо се у првенству.

Тренер Војводине Борис Ројевић:

- Динамо има одличну екипу, има асове Вучковића, Митровића. Они су класа. У првом полувремену нисмо постојали на терену. Статистика говори све. Одбрана је била боља у другом полувремену. Био је велики притисак на нас да освојимо трофеј и играли смо у грчу. Биће интересантнија сезона него претходна. 

Текст и фото: Ј. Галић

Војводина - Динамо 25:23 (13:16)

МИОНИЦА: СЦ "Мионица", судије: Стојковић (Ниш), Николић (Лесковац). Седмерци: Војводина 4 (3), Динамо 7 (4), искључења: Војводина 8, Динамо 12 минута.

ВОЈВОДИНА: Овчина, Милић, Мирковић, Прибак 3, Илић 7 (3), Медурић 1, Перовић, Ратковић 2, Продановић 1, Томић, Станковић 2, Николић 4, Веркић (16 одбрана, 3 седмерца), Милашевић 1, Вучковић, Сретеновић 4.

ДИНАМО: Милошевић 6 (3), Павловић, Буњевчевић, Шотић 1, Димитријевић 5, Савић 1, Јездимировић, Златановић (11 одбрана, седмерац), Дистол 1, Миленковић 2, Баруџић 2, Голубовић, Костадиновић 3 (1), Вучковић 2, Радовановић, Митровић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести