РУКОМЕТНА СУПЕРЛИГА Две групе по осам екипа, две испадају

НОВИ САД: Управни одбор Аркуса је на електронској седници донео одлуку о моделу такмичеwа у мушкој рукометној Суперлиги за нареде три сезоне. Као што смо и најавили, елитни ранг ће бројати 16 екипа, које ће бити подељене у две групе.
1
Фото: Promo

Носиоци група су Сехалигаши Војводина и Металопластика, прву групу чине екипе које су на затеченој табели Суперлиге код прекида шампионата због пандемије заузимали непарне бројеве, у другој ће бити они са парним бројевима.

У првој групи су: 1. Војводина (Нови Сад), 2. Динамо (Панчево), 3. Партизан (Београд), 4. Дубочица 54 (Лесковац), 5. Спартак (Суботица), 6. Кикинда Гриндекс, 7. Пролетер (Зреwанин), 8. екипа из баража “север-центар”, док су у другој: 1. Металопластика (Шабац), 2. Железничар 1949 (Ниш), 3. Нови Пазар, 4. Рудар (Костолац), 5. [амот 65 (Аран|еловац), 6. Обилић (Београд), 7. Црвена звезда (Београд), 8. екипа из баража “центар-исток”.

Након завршетка двокружног система (14 кола), по четири најбоље екипе формираће плеј-оф групу, али неће пренети бодове, па ће екипе имати подједнаке шансе за освајаwе титуле. Преосталих осам екипа формираће плеј-аут групу, с тим да ће оне преносити ме|усобне бодове са три тима из своје групе. У плеј-офу се игра 14 кола, а у плеј-ауту још осам.

На крају првенства, у сезони 2020/21, испашће само две екипе, где се водило рачуна да се, због познате ситуације, клубовима не ставља мач изнад главе. У сезони 2021/22 систем такмичеwа ће бити потпуно индентичан, с тим да ће на крају шампионата испасти четири последwепласиране екипе.

У сезони 2022/23 играће 14 екипа у јединственој лиги, по двоструком бод систему. Када се одигра 26 кола неће бити плеј-аута, а прве четири екипе играће плеј-оф по куп систему, први са четвртим, други са трећим.

Ове одлуке УО Аркуса ће проследити Такмичарској комисији РСС да угради у предлог Пропозиција, које би требало да УО РСС усвоји до 15. јула. Председник РСС Божидар \урковић је обећао да ће прихватити одлуку Заједнице суперлигаша.

Како незванично сазнајемо, на електронској седници УО РСС, заказаној за понедељак, требало би да се донесе одлука по којој се сви раније предви|ени термини у вези с такмичеwима померају за две седмице. То би значило да ће Аркус Суперлига почети 12. септембра, а женска 19. септембра, док би се фајнал-фор мушког купа играо 5/6. септембра, а даме би играле 12/13. септембра. Баражне утакмице би требало да се одрже 29/30. августа.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести