Рукометни голман из Обровца Тодор Јандрић преслио се из Шапца у Загреб

Горостасни Тодор Јандрић (22) пуних 11 година тренира рукомет. У тај спорт заљубио се  на часовима физичког васпитања у ОШ “Жарко Зрењанин” у Обровцу и одмах се определио да буде голман.
todor jandric rukomet
Фото: Тодор Јандрић, фото: Приватна архива

- Каријеру сам почео у бачкопаланачком Таркету, код тренера Александра Савића, где сам провео једну годину. Затим, по једну сезону био сам члан Лавова и  Тикваре из Бачке Паланке. Након тога уследио је прелазак у новосадску Војводину, у којој сам провео четири године. Онда сам постао чувар мреже шабачке Металопластике, чији дрес сам носио у току две такмичарске сезоне – издиктирао је своје спортко путешествије Тодор Јандрић.

Иза овог двометраша је и поред младости завидан играчки стаж. 

- Лепе успомене вежу ме за Војводину, са којом сам освајао трофеје и између осталог био учесник групне фазе Лиге шампиона, као и за Металопластику, некадашњег европског првака.

Јандрић је однедавно члан ППД Загреба, такође, бившег првака Старог континента.

Са Загрепчанима сам потписао четворогодишњи уговор. Определио сам се за овај трофејни клуб због чињенице да у њему могу да напредујем. На мене рачунају као на перспективно појачање, а за 20. јул је заказана прозивка и почетак припрема. 

Талентовани голман верује да ће у доглодено време обући дрес репрезентације Србије.

- Жеља ми је да у блиској будућности постанем репрезентативац

Србије. И раније сам добијао позиве селектора али сам на своју невољу морао да се захвалим због повреда. Сада је то ружна прошлост, здрав сам и спреман да радим и напредујем.Заиста верујем да ћу обићи дрес наше репрезентације - оптимиста је горостасни и талентовани голман Тодор Јандрић.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести