Рукометни клуб Граничар из Гакова нови члан Друге лиге - север

Рукометни клуб Граничар из Гакова од јесени такмичиће се у Другој лиги север, пошто су то право изборили као најбоља екипа у Трећој лиги - Бачка.
g
Фото: Dnevnik.rs

У историји дугој 46 година ово није највиши ранг у коме су се рукометаши Граничара такмичили, били су чланови некадашње Војвођанске лиге, која је по квалитету била изнад садашње Друге лиге.

Управа клуба, коју предводи тројка невероватних заљубљеника и рукометних фанатика – председник Милан Марковић и браћа Пуповац, Јовица и Душан, направила је искорак у односу на досадашњи период, ангажујући професионалне тренере Милана Мискина и Марију Мискин, која ће поред прве екипе водити бригу у школи рукомета.

- Ово је најбољи пласман и највиши ранг у коме ћемо се такмичити у последњих 15-ак година. Жеља нам је да будемо конкурентни у новој лиги. Јесте нам први задатак да сачувамо статус, али се с тим не задовољавамо, већ нам је циљ да будемо у горњем делу табеле. Оно на шта смо поносни је да екипу чини 95 одсто момака из села, а просек је 23 године. Инсистирамо на добрим међуљудским односима, гајићемо мушку, фер и спортску игру, сваког ривала дочекаћемо домаћински - рекао је Јовица Пуповац.

РК Граничар је из малог села, али је по организацији, раду и условима један од најбољих клубова у општини.


Школа рукомета

На првом тренингу Школе рукомета тренер Марија Маша Мискин имала је 29 малишана, што је фантастичан успех, имајући у виду да осмолетка у Гакову има нешто више од 80 деце.

- Пресрећни смо што се одазвало оволико дечака и девојчица, а очекујемо да ће нам се још малишана прикључити. Циљ нам је био да покренемо нашу школу рукомета како бисмо се у будућности ослањали на играче из сопственог погона. Намера нам је да, на првом месту, створимо здраве и добре људе, да, поред школе, имају неке обавезе, да се забављају и уживају у овом прелепом спорту - рекао је Душан.


- Захваљујући томе све је веће интересовање играча из окружења који желе да нам се прикључе. Док смо играли Трећу лигу, буквално смо само играли утакмице, готово без тренинга, док их сада имамо свакодневно. Поред општинског финансирања, које је недовољно за ову лигу, анимирали смо и неколико спонзора и донатора, тако да смо, уз невероватна одрицања нас који водимо клуб, направили добру причу - додао је Душан Пуповац.

Жеља им је да клуб, који је једини спортски колектив у селу, и даље живи и да траје.

- С обзиром на то да нам Пропозиције РСВ дозвољавају да играмо утакмице напољу док је лепо време, то ће нам бити велика промоција, пошто ћемо да позовемо наше мештане да дођу да нас подрже, погоово што смо једини спортки клуб у Гакову.

Када нас хладноћа притисне, играћемо у салама у Сомбору или Риђици - појаснио је Јовица.

Браћа Пуповац су се у име управе клуба захвалила Спортском савезу општине Сомбор и Рукометном савезу Војводине, посебно генералном секретару РСВ Рајку Продановићу, који их је посетио и предао им лопте и део спортских реквизита за успешан рад.

Текст и фото: Ј. Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести