СЕХА ГАСПРОМ ЛИГА: Гости славили на Сланој бари

Рукометаши Војводине доживели су трећи пораз у СЕХА Гаспром лиги, пошто је у четвртом колу Загреб био бољи на гостовању у Новом Саду.
 Bez rešenja za napad gostiju: Ratković i Milašević   Foto: SEHA
Фото: Без решења за напад гостију: Ратковић и Милашевић   Фото: СЕХА

Настојали су играчи тренера Бориса Ројевића да искористе умор загребачке екипе, која је пре само четири дана приредила велико изненађење у Лиги шампиона, победивши у гостима Фленсбург. Војводина је опет имала проблема са здравственим билтеном и није могла да рачуна на повређене Горана Тркуљу, Јовицу Николића и Рајка Продановића. Зато је у црвено–белом дресу ове сезоне дебитовао десни бек, 33–годишњи Милан Мирковић, који је после пет година опет део Војводине. Он је ново појачање чете са Слане баре и већ је показао да ће својим искуством много допринети српском шампиону. 

Иако су Загрепчани диктирали темпо, играчи Војводине држали су корак и нису дозвољавали противнику да дође до осетније предности. Добро су црвено–бели излазили на крај с јачим ривалом, који је преко капитена Хорвата повео 7:5. После тајм–аута, тренер Војводине промешао је карте не би ли нашао комбинацију која ће бити ефикаснија ка голу Хрвата. Гости су после две контре успели да дођу до плус три – 10:7, али су домаћини играли храбро, а публику су лепим потезима частили Марјанац и млади Милић. Доста прилика пропуштено је на обе стране, нанизало се и пар грешака, а пад у игри Загрепчана знали су да искористе Ројевићеви пулени. Грозданић је други пут на мечу био прецизан са линије пенала, Милић је потом погодио, да би изједначење режирали прелепом контром Станковић и Грозданић – 11:11. До одласка на одмор Божић Павличић је вратио вођство својој екипи, а Веркић је одбранио последњи шут (12:11).

Брзо је Загреб постигао два гола на почетку другог полувремена, док Војводина није могла да пробије бедем гостију. Пошло је то за руком Ратковићу, али је одмах уследила казна ривала, који је први пут на мечу дошао до предности од четири гола (16:12). Успели су Новосађани да се с два играча мање одбране и постигну погодак, а разбудили су се после гола Маријанца (18:14). Још пар добрих акција одиграли су домаћини, али нису могли озбиљније да припрете Загрепчанима. Војводина ће у следећем колу 2. октобра гостовати Вардару.

К. Б.

Војводина – Загреб 20:23 (11:12)

НОВИ САД: Дворана Слана бара, гледалаца: 150. Судије: Бруновски и Чанда (Словачка). Искључења: Војводина 6 минута. Петерци: Војводина 3 (3), Загреб 3 (2).

ВОЈВОДИНА: Ничић, Овчина 1, Милић 2, Мирковић, Челица 1, Потпара 1, Перовић, Анђелковић, Маријанац 2, Ратковић 3, Продановић, Томић, Станковић 4, Веркић (12 одбрана), Милашевић 1, Грозданић 5 (3).

ЗАГРЕБ: Ереш 2 (1), Мраковчић, Божић Павлетић 1, Контрец, Бурић 4, Јовић, Сршен 1, Хорват 5, Шушња 2, Поточник, Јотић 1, Равнић, Ћерими, Мандић 3, Бичанић 4, Каштелић (8 одбрана).

 

Резултати

Војводина – Загреб    20:23

Мешков Брест – Т. Прешов 28:32

Вардар – Стеауа        27:21

Металург – Извиђач   27:27

Нексе – Железничар Ниш    34:25

 

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести