СЕХА лига: Друга победа Новосађана

Рукометаши Војводине забележили су другу победу у СЕХА Гаспром лиги, после одличне игре и великог ангажовања против Нексеа из Нашица (29:28).
vojvodina nekse FF-L8849
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Црвено-бели су, упркос нешто слабијем првом полувремену, те заостатку од четири гола, успели да искористе све слабости противника и да их богато искористе за тријумф против тима за који су истицали да је у њиховом рангу.

Није све добро кренуло за Новосађане. На истеку шестог минута још се нису уписали на семафор, па је тренер Кукић реаговао тајм-аутом и пробудио своје пулене. Од 0:3 домаћин се вратио погоцима Јовановића и Трифковића, па је у уводних 15. минута био веома близу ривалу. Гости су играли веома дуге нападе, на ивици пасивног, а максимално ангажовани и нападачки расположени Јовановић правио је разлику и одржавао црвено-беле у игри. Одбрана Новосађана поклекла је у последњих пет минута првог полувремена, па се на одмор отишло са предношћу гостију од четири гола, а треће искључење зарадио је Грозданић, који је морао да се пресели на трибине.

Гости су у наставку често демонстрирали свој чувени напад "седам на шест", али је често умело то да им се обије о главу. Разбранио се Јелић и после његових одбрана Станковић и Чагаљ били су прецизни и вратили актуелног шампиона Србије на два гола минуса (15:17). Покретнија одбрана и бржи напад били су заслужни да Војводина стигне до првог изједначења на утакмици у 50. минуту поготком Остојића. Повредио се Јелић, па га је на голу заменио Јандрић и до краја, испоставиће се, израстао у јунака сусрета. Воша је повела поготком Николића (26:25) и преузела контролу над резултатом. Боља игра са обе стране терена им се исплатила, држали су гол предности све до краја меча, а Нексе је могао до изједначења у последњој секунди сусрета, али је шут са крила Јелинића зауставио Јандрић за велику радост домаћих рукометаша.

М. Ристић

Војводина - Нексе 29:28 (10:14)

НОВИ САД: Хала СЦ Слана бара, гледалаца 250, судије: Митровски и Тодоровски (Македонија). Седмерци: Војводина 2 (1), Нексе 4 (4). искључења: Војводина 8, Нексе 8 минута. Црвени картон: Грозданић (Војводина).

ВОЈВОДИНА: Јандрић (4 одбране), Јелић (7 одбрана), Бјелац, Милић, Чагаљ 3, Остојић 4, Јовановић 9 (1), Вучковић 3, Стевовић, Ратковић, Трифковић 3, Станковић 4, Николић 2, Бојанић, Грозданић 1, Радовић.

НЕКСЕ: Пилиповић (6 одбрана, седмерац), Лалић, Шипић, Концул, Лебан 1, Етер, Зрнић 11 (4), Мрђеновић, Јаман 3, Мићевић 2, Бувинић 5, Греганић, Јелинић 3, Гргић, Лаврић 1, Томић 2.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести