Сеха лига: Прибак тврди да је Војводина боља од Шапчана

Пред рукометашима Војводине и Металопластике данас је нови сусрет, друга утакмица осмине финала Сеха лиге.
Сеха лига/ Немања Прибак (8) верује да ће се Воша пласирати у четвртфинале СЕХА лиге
Фото: Сеха лига/ Немања Прибак (8) верује да ће се Воша пласирати у четвртфинале СЕХА лиге

Пре седам дана Новосађани су славили у Шапцу (25:24) и направили значајан корак за пролазак међу осам најбољих екипа у регионалној лиги, где би их у четвртфиналу сачекао мађарски Веспрем. - Често чујем да за нашу игру у Шапцу кажу да је била лоша. С тим се не бих у потпуности сложио. Није то била лоша утакмица, треба имати у виду да је Металопластика добра екипа, играла је на свом терену, била је пуна хала и играло се у  сјајној атмосфери. Много је важније то да смо успели да се после пет голова заостатка резултатски вратимо и на крају славимо. Да је неколико лопти уместо поред голова завршило у мрежи победа би била убедљивија - рекао је креатор игре Новосађана Немања Прибак.

Војводина је у Шапцу у првих 20 минута играла слабије, али је зато у преосталих 40 минута била на нивоу.

- Задовољан сам , пошто је у питању двомеч тријумф у Шапцу доноси олакшање. Било је битно да не изгубимо. Било је више позитивних, него негативних ствари.

Шапчани у Нови Сад не долазе с белом заставом, даће све од себе да изборе четвртфинале.

- Добро смо се спремили, на тренинзима смо одрадили неке тактичке финесе.  Металоплатика јесте добра екипа, али ми смо, ипак боља. Потребно је да одиграмо у високом ритму свих 60 минута и да немамо “рупа” у игри. Било би лепо кад би трибине на Сланој бари биле пуне, као што је то било у Шапцу, да дође велики број  гледалаца и да уживају у игри двеју најбољих екипа у Србији. Биће то једна од бољих утакмица у српском рукомету ове сезоне и прилика да видимо где су ове две екипе пред плеј-оф.

Много тога могло би да одлучи нови дерби Новосађана и Шапчана.

- У првом плану су одбрана и голмани, пошто ћемо ми у нападу дати голове. Управо у та два сегмента смо  бољи и искуснији од Шапчана. Настојимо да примимо што мање голова. Примера ради, Скандинавци су годинама уназад тежили да дају по 35 голова, сада акценат стављају на одбрану, где примају 21-22 гола.

Прибак се радује томе што им се полако комплетирају редови, који су били десетковани због повреда.

- Драго ми је што се коначно Јовица Николић вратио, као и голман Арсенић. Имамо још двојицу играча реконвалесцената, али се надам да ћемо бити комплетни за пролеће. Генерално, плеј-оф нам је у фокусу, освајање титуле и купа, али никако не омаловажавамо остале утакмице. Кад год је то потребно ми смо прави, што смо потврдили и у Свесрпском купу - истакао је Немња Прибак. 

Утакмица Војводина–Металопластика игра се данас од 17.15 часова на Сланој бари.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести