Сеха лига: Војводина домаћин Горењу

Пет кола остало је до краја СЕХА Гаспром рукометне лиге, а Војводина жели да се што пре побегне с позиције фењераша, за шта ће сутра имати прилику на свом паркету у утакмици са Горењем, које је, на први поглед, ривал за позитиван резултат.
Vukasin Stojanovic
Фото: Вукашин Стојановић, фото: РК Војводина

Новосадски играчи су, додуше, имали проблеме с прехладама и грипом, али свесни важности ове утакмице стиснуће зубе и истрачати на терен.

Тренер Касим Каменица нада се најбољем, с тим што се осврнуо на проблематику екипе из минулог меча с Металургом у Скопљу.

„Био сам веома разочаран приступом играча утакмици у Скопљу, хтели смо да изненадимо ривала, али одговор наше екипе био је доста скроман. Одиграли смо слабо прво полувреме, а касније, иако смо се покренули, било је касно за преокрет“, рекао је Каменица и усмерио причу на сутрашњег ривала:

„Горење је славило победу у првом сусрету с нама чак са 17 голова вишка, уз то  играли су Словенци и у Лиги шампиона. Имали смо пуно проблема због вируса па нам се дешавало да на тренинзима фале и по осам играча. Зато је непознаница колико ће играчи моћи да пруже у овој утакмици, надам се њиховом максимуму. Желимо што је више могуће победа до краја лиге, а сада је прва прилика за то. Горење је фаворит на папиру, с тим што се надам да можемо да му се супротставимо и да одиграмо на што вишем нивоу.“


Чудан систем Купа

Следеће среде ће Војводина играти финале Купа Србије на територији Војводине с Динамом из Панчева, највећим ривалом за трофеје у домаћим надметањима.

„Искрено, систем је најблаже речено чудан и неправедан. У финалу Купа Војводине састаће се две најјаче екипе у земљи и за једну неће бити места на финалном турниру  државног Купа. Једна од две екипе завршиће такмичење у регионалном надметању, а  нема дилеме да имају квалитет за освајање пехара. Овај систем је дефинитвно неправедан“, рекао је Каменица.


Искусни тренер се нада све бољим партијама својих изабраника.

„Доведен сам да освајам трофеје, не да их изгубим. За напредак морамо да се потрудимо сви, да радимо на побољшању свега што чини клуб и да тежимо победама. За то нам је остало пет шанси у регионалној лиги, а све што радимо сада је припрема за домаће првенство и сигуран сам да ћемо бити најјачи када то буде било најпотребније“, истакао је Каменица.

Капитен  Вукашин Стојановић нада се најбољем у сутрашњем сусрету.

„Горење је добар екипа, истина остала је без двојице ваљаних играча што опет ништа не мења у њиховом начину игре. Упркос проблемима на које је указао шеф, добро смо тренирали и зато очекујем велику борбу и квалитетну утакмицу.Гости долазе по бодове а наше је да им то ускратимо“, рекао је Стојановић, уз опаску да је општа мобилизација у екипи пред финале Купа с Динамом и да тај меч мора да се добије.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести