СЕХА лига: Воша надиграла Нексе за коту шест

Рукометаши Војводине направили су велики подвиг у мечу 16. кола победивши Нексе, једну од најбољих екипа у регионалној СЕХА Газпром лиги.
Strahinja Stankovic
Фото: Страхиња Станковић, фото: СЕХА

Новосађани су, као што је и било планирано, максимално искористили умор хрватског вицешампиона и упркос томе што су имали доста грешака у првом полувремену, успели су у наставку да се уздигну и узму три бода. Овим тријумфом српски првак дошао је до историјског шестог места на табели, најбољег пласмана откад се такмичи у регионалној лиги.

После доста времена на голу Воше нашао се капитен Новосађана Светислав Веркић, а у саставу није било, осим Овчине који је већ дуго одсутан због повреде, првог пивота Горана Тркуље. Оба тима од почетка су заиграла чврсту одбрану, али су гости били ти који су ипак имали иницијативу. Војводина је често губила лопте и била исхитрена у нападу, па је Нексе у 21. минуту са играчем мање успео да се „одлепи“ на три разлике – 9:6. Тражио је Ројевић комбинацију која ће најбоље функционисати на терену и то му се исплатило јер је Станковић са два гола заредом режирао изједначење 10:10, а пред одлазак на полувреме хрватска екипа успела је опет да дође у предност (11:10).

Одмах у наставку Војводина серијом 5:0 преокреће меч у своју корист (15:11). Незаустављив је био Станковић који је шестим поготком на мечу донео домаћину пет голова предности – 18:13, а четири минута до краја Новосађани су имали исту разлику у рукама (24:19). Бриљирао је напад домаћих, као и Веркић на голу, који је и два пута погодио мрежу противника и тако трасирао пут ка коначном тријумфу.

К. Б.

ВојводинаНексе 26:21 (10:11)

НОВИ САД: Дворана Слана бара, гледалаца: 150, судије: Бруновски, Чанда (Словачка). Седмерци: Војводина 3 (2), Нексе 5 (4). Искључења: Војводина 10, Нексе 8 минута.

ВОЈВОДИНА: Милић, Мирковић, Челица 1, Перовић, Анђелковић, Илић 3, Маријанац, Ратковић, Продановић 2, Томић, Станковић 9, Николић 2, Веркић 2 (9 одбрана), Милашевић, Грозданић 5 (2), Вучићевић 2.

НЕКСЕ: Лелић (2 одбране), Шипић, Гаџа 5 (2), Лебан 2, Етер 1, Зрнић 4 (2), Мрденовић, Јаман, Цар (5 одбрана), Бувинић 2, Јелинић, Вида, Лончар, Лаврић 1, Томић 6, Јагањац.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести