СЕХА: Новосађани парирали шампиону Европе

Рукометаши Војводине одиграли су последњи меч на свом терену у овој сезони у Сеха Гаспром лиги и изгубили од шампиона Европе Вардара.
Todor Jandric/SEHA
Фото: СЕХА/Тодор Јандрић чувар мреже Војводине

Новосађани су одиграли веома добро, у већем делу сусрета парирали једној од најјачих екипа на Старом континенту, која, мора се признати, није играла пуним интензитетом, али то никако не умањује одличну партију српског шампиона.

Добри потези голмана Тодора Јандрића држале су Војводину у егалу на почетку утакмице (5:5), али су гости искористили неколико грешака домаћина и “одлепили” се серијом 3:0. Пуцао је Кристопанс из свих оружја, али се после 15. минута преселио на клупу и више се готово није видео до краја сусрета. Добра добрана Воше била је заслужна за контре и свега гол минуса (9:10), али је шампион Европе поново на брзину направио серију и одвојио се на четири гола вишка које је задржао до одмора.

Играли су црвено-бели веома добру, пре свега снажну одбрану у наставку сусрета, а међу стативе стао је Димитрије Јелић. Зато је Остојић у два наврата имао ситуације из муњевитих контри и Воша се вратила на свега гол минуса, после два поготка са играчем мање (18:19). Вардар се брзо преко Шишкарева вратио на пристојнију удаљеност, а уследио је период када су Надовеза и Бојанић одржавали нашег шампиона у заостатку од три до четири гола.


Јовановић одлази у Француску?

Како смо незванично сазнали рукометаш Војводине и један од најбољих српских репрезентативаца на протеклом Европском првенству Милан Јовановић прелази у француски Тулуз.

Њему је ово по свему судећи била последња утакмица у дресу новосадског шампиона у СЕХА лиги.


Успели су гости да оду и на седам голова вишка (23:30), али се Воша брзо вратила на ранију меру, а аплаузе, нажалост малобројне публике, побрали су Трифковић и Радовић ефектним цепелином у последњем нападу на сусрету.

М. Ристић

ВојводинаВардар 32:36 (13:17)

НОВИ САД: Хала СЦ “Слана бара”, гледалаца: 250, судије: Бруноски и Чанда (Словачка). Седмерци: Вардар 4(3). Искључења: Војводина 8 минута.

ВОЈВОДИНА: Јандрић (8 одбрана), Јелић (5 одбрана), Симовић, Чагаљ 1, Остојић 4, Стојановић 2, Надовеза 6, Јовановић 1, Стевовић, Ратковић 2, Трифковић 5, Николић, Радичевић 1, Бојанић 6, Грозданић 2, Радовић 2.

ВАРДАР: Милић (5 одбрана), Гјоргјески (6 одрана), Стоилов 1, Недановски, Поповски 2 (1), Кристопанс 4, Македа 5, Карачић 5 (1), Абутовић, Канељас 3, Циндрић 7 (1), Дибиров 2, Шишкарев 5, Борозан 2, Војводић, Марсенић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести