СЕХА: Војводина лако савладала Пекинг

Још пре почетка меча било је извесно да ће рукометаши Војводине славити против симпатичне екипе Универзитета Пекинг која живи и тренира у Загребу.
С
Фото: СЕХА лига

За изабранике Бориса Ројевића ово је био лак залогај имајући у виду да Кинези тек уче рукомет, чији је тренер прослављени хрватски голман Владо Шола. Како време одмиче видан је напредак Шолиних пулена, али су они још далеко од онога чиме располажу рукометаши Војводине, тако да од првог до последњег минута утакмице једино питање које је висило у ваздуху с којом разликом ће бити завршен сусрет. Занимљиво је то да је у једном тренутку Војводинино крило Милош Грозданић постигао 12 голова, а цела екипа Пекинга два више.

Тренер Војводине Борис Ројевић шансу је дао свим играчима.

– Одиграли смо одлично прво полувреме, дали смо све од себе, одбрана је била одлична, такође и полуконтра и позициони напад. Било је лепих потеза, цепелина... Једноставно утакмица је била лепа за око. Видело се да неке сегменте које вежбамо, су из утакмице у утакмицу све бољи.

У другом делу показали смо стару бољку, лоше смо бранили пивота и „седам на шест“, имамо проблем масивности одбране и, иако то стално радимо, тешко се сналазимо када нам дође крупнији пивот. На полусезони мораћемо да потражимо неког габаритнијег играча на позицији „тројке“ и „четворке“. И поред малог опуштања, све у свему добра партија. Радују и минути младог Луке Рогана, који је то искористио на најбољи начин. Показао је да је будућност Војводине – рекао је Борис Ројевић.

И поред убедљиве победе Ројевић је имао замерке на то што су његови изабраници после 40 минута пали у одбрани, после чега су примили много голова. Затим се осврнуо на екипу Пекинга.

– Лепо напредују, играју фино два на два, лепо вуку полуконтру, имају и висине и масовности и уз добар рад они ће постати добра екипа, једино је потребно време.

Следи три седмице паузе које ће рукометаши Војводине најпре да искористе за одмор.

– Малтене од почетка сезоне моји момци нису добили два дана одмора. То ћу им сада приуштити. Потом ћемо десетак дана одрадити мини-припреме, потребно је да се добро спремимо како бисмо ваљано дочекали децембра у којем имамо велике обавезе. Имамо Свесрпски куп, где ћемо за два дана одиграти две јаке утакмице, такође ту је и утакмица Сеха лиге са Вардаром (4.децембар), а за четири дана са Татраном из Прешова (9. децембар), са две екипе које су апсолутни фаворити. Вардар је европски првак, Татран је у јако доброј форми што су показали мечеви и у Сеха лиги и у Лиги шампиона. Из те две утакмице ако бисмо извукли бар бод била би гаранција да будемо 4. у групи А, што би нам дало лакшег ривала у разигравању, вероватно шабачку Металопластику. Што је лакше од Мешкова или Загреба... – сматра Ројевић.

Ј. Галић

Војводина – Пекинг 37:25 (16:9)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 1230, судије: Металари и Николовски (Македонија), седмерци: Војводина 6 (6), Пекинг 5 (5), искључења: Војводина 8, Пекинг 8 минута.

ВОЈВОДИНА: Овчина 4, Милић 3, Мирковић, Прибак, Илић 3, Медурић 3, Перовић (1 одбрана), Арсенић1 (9 одбрана), Ратковић, Продановић 1, Станковић 2, Николић 5, Роган 1, Милашевић, Грозданић 14 (6), Вучковић.

ПЕКИНГ УНИВЕРЗИТЕТ: К. Ху (2 одбране), Ч. Ху, Ченг, Чангжен, Синглонг 3, Ш. Ванг (5 одбрана), Ј. Ванг 7 (5), Чингминг 2, Чаола 2, Јанчао, Пејтје 2, Је, Шаочи 4, Ја Чичанг 4, Чиенчуе, Веи.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести