Селектор рукометашица Љубомир Обрадовић скратио списак пред Светско првенство

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић скратио је списак играчица на које рачуна на завршним припремама за Светско првенство у Немачкој које почиње првог децембра.
srbija obradovic, rss
Фото: Рукометни савез Србије

На њему се налази 22 имена, које ће од 20. новембра у десет дана одиграти два контролна меча са селекцијом Словачке у Панчеву и Београду (22. и 23. новембар), као и две утакмице затвореног типа са селекцијом Црне Горе у Бару (26 и 27.).

На списку су, голмани:  Драгица Таталовић (Магура), Катарина Томашевић (Дунаујварош) и Марија Чолић (Ница). Крила: Сања Радосављевић (Вац), Катарина Крпеж Шлезак (Ерд), Жељка Николић (Крајова), Дијана Радојевић (Анкара), Милица Ранчић (Јагодина), Лидија Цвијић (Тулон). БековиАндреа Лекић (Вардар), Дијана Штевин (Селе), Јелена Лавко (Алба), Сања Дамњановић (Сиофок), Тамара Радојевић (Кисвардаи), Ана Лазић (Минаква), Марија Обрадовић (Мецинген), Сандра Куриџа (ХБЦСА), Јована Стоиљковић (Брест) и Марина Дмитровић (Кишвардаи). Пивоти Слађана Поп-Лазић (Брест), Драгана Цвијић (Вардар), Марија Лојпур (Медицинар). 

„Имамо још један викенд утакмица у европским куповима и националним првенствима, тако да се надам да ћемо стати само на повреди Јањушевић, која је теже природе. Имамо 22 девојке на списку, које ће, уз мало среће, бити ту. Пар девојака игра у недељу за своје клубове, тако да ће на припремама бити тек од понедељка или уторка. То су познати проблеми са календаром, када причамо о једном великом такмичењу као што је Светско првенство“, каже селектор Обрадовић и додаје: 

„Неке играју више, друге мање у својим клубовима. Неке су изашле из повреде, као Слађана Поп Лазић. Други је набој када се игра за репрезентацију. У клубу има разних проблема, био сам и сам странац, знам како је. Нека оне дођу здраве у Београд, па ћемо ми поправити шта је потребно.“

Први мечеви су са Словакињама, које неће учествовати на СП.

„Нисмо изабрали Словачку да би нам оне симулирале противнице у Немачкој. Рукомет је исти у целом свету, нема искакања из шема. Ко се боље снађе и има већи индивидуални квалитет – побеђује“, јасан је Обрадовић.

Србија је у Д групи на континенталном шампионату, а ривали су јој Кина, Камерун, Холандија, Јужна Кореја и домаћин Немачка.

Светско првенство ће се одржати од 1. до 17. децембра.

Прва утакмица играће се 2. децембра од 15.30 против Кине, а пласман у осмину финала избориће четири најбоље екипе у групи.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести