Шок-терапија донела резултат рукометашима Војводине

После три пораза, рукометаши Војводине забележили су прву победу у регионалној СЕХА Гаспром лиги против Металурга (21:19), најављујући тако боље дане у овом надметању.
Dragan Kukic sa ekipom
Фото: РК Војводина

Шок-терапија је успела, споразумни престанак сарадње између доскорашњег тренера Божа Рудића и клуба изнедрио је позитивну реакцију код играча, који су у мечу с Металургом одиграли веома чврто и борбено, што им се на крају и исплатило. Најављивали су из редова нашег вишеструког узастопног шампиона да са скопском екипом могу да се надигравају и да је то у овом тренутку ривал по мери, а контрола игре и резултата током готово свих 60 минута, само су замајац за даље изазове.

“Изузетно сам задовољан борбом и залагањем играча коју сам видео у сусрету с Металургом. Показали су се у најлепшем светлу и то је модел игре ком ћемо тежити. Видело се да желе победу, били су решени да прекину лош низ и ово нам је свима охрабрење пред наставак такмичења. Било је велико задовољство играти против екипе коју предводи чувени тренер Лино Червар и могли смо да видимо његов печат у игри ривала, али наша жеља је била веома изражена и то је пресудило”, рекао је Драган Кукић, тренер Војводине.


Тандем остаје, за сада

Најављено је да ће црвено-бели именовати новог тренера у најкраћем могућем року, а одмах је било апострофирано да се ради о странцу. Иако је велика жеља новосадске управе познати хрватски стратег Зденко Корди, с њим није озваничена сарадања у овом тренутку, због техничких појединости, али то не значи да Корди неће постати тренер чим се стекну услови за његов ангажман. До тада, рукометаше Војводине водиће тандем Драган Кукић – Милан Мирковић, који је био на челу клупе и у победи над Металургом. 


Искусни капитен шампиона Ненад Вучковић истакао је да је виђао често у својој каријери сценарио, попут оног против македонске екипе.

“У мојој каријери, која није баш кратка, виђао сам често овакве ситуације. Промена тренера је најчешће права шок-терапија и то се показало као тачно. Знали смо да имамо то у нама, да вредимо више од резултата које смо до сада постизали и свима нам је требала оваква игра и победа. Заиста смо дали све од себе, борили смо се лавовски и то је донело резултат. Сада нам предстоји мала пауза коју ћемо искористити да се додатно уиграмо пред наставак такмичења у ЕХФ Купу и СЕХА лиги”, истакао је Вучковић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести