СП ДАНСКА ФРАНЦУСКА Триколори бољи од Србије (видео)

Рукометаши Србије, после ремија са Русима, поражени су у 2. колу Светског првенства које се игра у Данској и Немачкој од актуелног првака, у овом моменту прејаке Француске, 32:21 (15:12).
Orbovic Milos/Fonet/AP
Фото: FoNet

Поново је Србија почела меч у лепом светлу, борбено и храбро са светским прваком, посебно у првих 20-ак минута када су држали ритам игре и у нападу и у одбрани, где су Мошић, Кукић и Радивојевић давали посебан тон нашој игри. Селектор Ненад Перуничић се одлучио да Французима супротстви, за разлику од првог меча, нову поставу, где је једино задржао Марсенића. Свежа крв у нашим редовима дала је резултат, што се одмах осетило у зони 6-0 коју су орлови сервирали триколорима. Сјајном игром у одбрани стекли су сигурност и из које су кретали у брз и паметан напад. Без много грешака одржавали су предност до 24. минута, да би тада дошло до пада концентрације.

То се најбоље видело у ситуацији када се пивот Николић нашао сам на црти и био у ситуацији да повећа предност на два гола, међутим голман Жерар био је сјајан. Французи су изједначили резултат и захваљујући техничким грешкама наших момака дошли у ситуацију да преокрену резултат и направе серију 4:0 за вођство 13:9. У тим тренуцима били смо и без пивота Марсенића, који се расекао у једном дуелу и напустио терен. Наши голмани били су невидљиви, а забележили су прву одбрану у 26 минуту, када је Цупара одбранио седмерац Гигуу.

Умор је учинио своје тако да ни у одбрани више нису излазили на француске бекове, што су они знали да казне. У нападу Перуничићеви изабраници направили су пет-шест грешака, па су галски петловии ни криви ни дужни стекли опипљивију предносу од три гола на полувремену, коју су почетком другог полувремена оплодили.

Већ у 40. минуту Французи су стекли девет голова предности и тако оправдали улогу апсолутног фаворита. Србија је преко Пушице у 42. минуту постигла тек други гол у наставку. Француски селектор Динар заменио је поставу из првог полувремена, а стекао се утисак да је било ко играо ништа се не би променило, бар што се српског издања тиче. Агресивном одбраном натерали су наше рукометаше да праве техничке грешке, понекад почетничке, тако да смо у наставку деловали прилично бледуњаво. Све време провејавало је питање да ли су Французи показали своје право лице и показали где нам је тренутно место или смо ми показали стару бољку. Надамо се да је то само била тренутна слабост, а да ће изабраници Ненада Перуничића после данашњег дана предаха, показати право лице против Кореје и Бразила када ће се одлучивати о пласману у други круг.

Ј. Галић

Милић мења Зеленовића

Повреда коју је десни бек репрезентације Србије Немања Зеленовић задобио првом мечу Светског првенства са селекцијом Русије, испоставило се, озбиљније је природе.  Стручни штаб одлучио је да позове младог десног бека шабачке Металопластике и јуниорског репрезентативца, Милана Милића.

- Магнетна резонанца је показала инкомплетну руптуру унутрашњег дела унутрашњег колатералног лигамента. Он је у суштини очуван, његов унутрашњи део је врло мало, дискретно расцепљен, али клинички нема сигурност и постоји осећај бола. Ризично је да игра и због тога неће наступати - рекао је др Милан Бабић.

ФранцускаСрбија 32:21 (15:12)

БЕРЛИН: Мерцедес Бенц арена, гледалаца: 12.853, судије: Мартин и Мадс (Данска), седмерци: Француска 5 (4), Србија 4 (3), искључења: Француска 4, Србија минута.

ФРАНЦУСКА: Л. Абало 2, Клер, Дипанда, Димулен, Фабрегас 5, Жерар (11 одбрана, седмерац), Гребил 3, Гигу 3 (3), Л. Карабатић 1, Лагард 2, Маје 4 (1), Мем 3, Н'гесан 2, Порте 2, Ремили 5, Сорендо.

СРБИЈА: Пушица 2, Воркапић, Орбовић 3, Вујић 1, Веркић (6 одбрана), Радивојевић 6 (1), Ненадић, Н. Илић, Мошић 4, В. Илић 3 (2), Николић, Кукић, Марсенић 2, Обрадовић, Цупара (седмерац).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести