СП Шпанија: Агресивна одбрана рецепт за Пољакиње (20.30)

На прошлом Светском првенству у Јапану 2019. године рукометашице Србије заузеле су шесто место, али у односу на тај период састав наше репрезентације знатно је измењен, па је тешко рећи да је циљ да се побољша тај пласман.
РСС/Тамара Радојевић очекује позитиван резултат
Фото: РСС/Тамара Радојевић очекује позитиван резултат

Подмлађену екипу сада је на планетарну смотру у Шпанији повео и нови селектор Урош Брегар, а први корак у граду Лирији је данашња утакмица против Пољске (20.30. РТС 2).

– Пољска екипа је висока и снажна, која добро трчи полуконтре. Оно што првенствено треба да одиграмо је добра и агресивна одбрана и морају да се зауставе Кобилинска и Биздра. Биздра је срце екипе, мотор, тако да на то морамо посебно да обратимо пажњу – рекао је Брегар о првом противнику.

Наш селектор очекује добру утакмицу, али и зна пут до повољног резултата.

– Морамо се борити за сваку лопту и одбрану, важно је колико ћемо фаулова направити, морамо да будемо прецизнији у нападу и биће још пуно задатака које ће играчице имати да испуне – прокоментарисао је Брегар.

Српска репрезентација по доласку у Лирију одрадила је два тренинга и тако се додатно припремила за почетак шампионата.

– Још увек је под знаком питања да ли ће играти Јована Ковачевић и Кристина Лишчевић. Урадићемо још неке контролне тестове за њих и онда ћемо направити екипу за прву утакмицу – додао је Брегар.

Тамара Радојевић оптимистична је пред први сусрет у Шпанији, а напомиње да је атмосфера у екипи добра, што је додатни плус. 

– Концентрација је на првој утакмици, увек је та најтежа, ко год да је противник, јачи или слабији. Пољска није нимало лака, ни наивна екипа. Јесте да смо играли у претходном баражу за светско првенство и победили 14 разлике, али то не значи да ову утакмицу треба олако да схватимо. Очекујем нашу борбену у игри и ако будемо добре и дисциплиноване у одбрани као што нам је тренер рекао, мислим да ће резултат бити позитиван – рекла је Тамара Радојевић.

Програм

Група А

Француска – Ангола   (18)

Црна Гора – Словенија (20.30)

 

Група Б

Русија – Камерун       (18)

Србија – Пољска       (20.30)

 

Група Ц

Румунија – Иран        (18)

Норвешка – Казахстан (20.30)

 

Група Д

Холандија – Порторико      (18)

Шведска – Узбекистан (20.30)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести