Србија ремизирала са Белгијом у квалификацијама за ЕП (27:27)

ЗРЕЊАНИН Рукометаши Србије ремијем са Белгијом - 27:27 (15:14), у Зрењанину започели су квалификације за Европско првенство 2020. године које ће се први пут одржати у три земљи, Норвешкој, Шведској и Аустрији.
rukomet, pixabay
Фото: Pixabay

Иако је ривал најслабијег реномеа у групи испоставило се да је наша јавност било у праву када је резервисано очекивала дуел наше и белгијске репрезентације, на шта је објективно утицало много фактора. Нашу репрезентацију први пут је предводио новопостављени селектор Ненад Перуничић, који је током припрема имао проблема са повредама неколико играча, а и тим је претрпео одређене промене међу којима је и неколико дебитаната.

Све је у Зрењанину било спремно за спектакл, а град на Бегеју  још једном је потврдио да је град рукомета. Као око пуна Кристална дворана са невероватном атмосфером дала је додатну енегрију и снагу Преруничићевим изабраницима који су у освајање првих бодова ушли самоувереније. Право откровење и продужена рука селектора Перуничића, дебитант Лазар Кукић, сјајно је креирао игру нашег тима.

Међутим, наши рукометаши прилично су се мучили да пробију одбрану гостију и дођу до поготка. Ипак, голови Ивана Мошића и Петра Ђорђића, уз подршку Радивојевића и Немање Илића са линије седам метара, омогућавали су Србији контунирано вођство, до три гола. А када је било најтеже ствар у своје руке узимао је средњак Кукић и соло акцијама уливао додатно самопоуздање.

С друге стране Белгијанци су се представили као тврд орах, играли су чврсто у одбрани док су у нападу прилично лако постизали голове. Да на голу није било Владимира Цупаре питање би било како би се одвијала ситуација на терену. Резултатска неизвесност виђена је током целе утакмице, да би у 34. минуту Белгијанци дошлид о првог вођства (516:17), Са два гола Зорана Николића, Вање Илића и Мошића, Србије је преузела резултатску иницијативу. У последњих 10. минута ушло се са нерешеним резултатом (24:24) да би Белгијанци захваљујући голману Летенсу дошли у ситуацију да први пут остваре опипљивије вођство (24:26) преко Робинса и Кезиора.

Цупару је тада на голу заменио Дејан Милосављев који је одбраном омогућио саиграчима да поравнају резултат преко Сретеновића и Пешића (16:16). Белгијанци су поново повели, узвратио је Лазар Кукић, да би Дејан Милосављев одбраном послдњег шута Робинса омогућио Србији један бод.

Следећу утакмицу рукометаши Србије играју у недељу у 13.15 часова у Швајцарској.

Ј. Галић

Србија - Белгија 27:27 (15:14)

ЗРЕЊАНИН: Кристална дворана, гледалаца:3500, судије: Мадсен и Мортенсен (Данска). Седмерци: Србија 4 (3), Белгија 5 (4), искључења: Србија 6, Данска 8 минута.

СРБИЈА: Пушица, Марјановић, Поповић, Орбовић, Ђукић, Пешић 1, Радивојевић 2, Ђорђић 3, Н. Илић 5 (3), Мошић 5, В. Илић 1, Николић 2, Кукић 6, Сретеновић 2, Цупара (13 одбрана, седмерац), Милосављев (3 одбране).

БЕЛГИЈА: Летенс (12 одбрана, седмерац), Умс 1, Спурен 2, Мелденс 3, Девиш, Робинс 6, Плесер, Маршал, Дансел 3, Нојвил, Кезиора 7 (4), Ванкосен, Болаерс 2, Керими 2, Колман, Де Бојле 1.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести