Српске рукометашице пред пут у Шпанију: Чека нас квалитетан турнир

Женска рукометна репрезентација Србије одрадила је дводневне припреме у СЦ "Ковилово" након којих следи одлазак на турнир у шпанској Паленсији где ће изабранице селектора Љубомира Обрадовића одмерити снаге са селекцијама домаћина, Бразила и Швајцарске.
seniorke_kovilovo
Фото: РСС

Без неколико стандардних репрезентативки, али и са неким новим снагама, стручни штаб је покушао да уигра тим који ће бити конкурентан свим ривалима на турниру који Српкиње отварају са Бразилом.

„Очекујемо да наставимо тамо где смо стали на Европском првенству. Ово ће нам послужити као добра припрема за бараж са Пољакињама. Турнир је јако квалитетан, чекају нас утакмице са Шпанијом и Бразилом. Не желимо назад, идемо само напред“, каже голман Марина Пантић за сајт РСС, која је дебитовала на великим такмичењима наступом на Европском првенству у Француској прошлог децембра.

Александра Вукајловић овако види предстојеће провере:

„Очекује нас озбиљан турнир. Опет имамо ту несрећу да смо у проблему са повредама. С друге стране, добра ствар је што ће селектор дати шансу неким младим играчицама које би требало да покажу колико могу у јакој конкуренцији каква ће бити на турниру у Паленсији. Даћемо све од себе да турнир искористимо на најбољи могући начин. Очекујем да се пласирамо на Светско првенство и да тамо направимо више него на Европском првенству.“

Распоред турнира

Четвртак

18:Бразил-Србија

20: Шпанија-Швајцарска

Петак

18.30: Швајцарска-Бразил

20.30: Шпанија-Србија

Субота

15: Србија-Швајцарска

17: Шпанија-Бразил

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести