Стефан Миљковић, рукометаш Војводине: Одбрана је мој примарни задатак

Одбрана је оно чиме рукометаши Војводине ломе ривале.
Miljkovic Stefan
Фото: Стефан Миљковић (други с лева) стуб одбране Новосађана, фото: РК Војводина

Један од кључних играча у њој је Стефан Миљковић. Оно што је важно за овог 30-годишњег бека пореклом из Врњачке Бање јесте то да је играч задатка и спреман је да се подреди колективу, а сваки минут који му укаже тренер Борис Ројевић искористи максимално. Има изражену жељу, хтење, борбеност, храброст и представља значајног играча у дефанзиви, с тим да може да одигра на свим позицијама у одбрани од “двојке” до “петице”.

У редове црвено-белих дошао је летос.

- Мислим да је моја препорука за стручни штаб Војводине да ме ангажују била моја игра у Свесрпском купу на Палама, када сам играо у Борцу. По добијеном позиву нисам се много размишљао, прихватио сам понуду и нисам се покајао. Преломило је то што се ради о шампионској екипи, титуле су ми биле највећи мотив, као и то што се игра регионална лига - рекао је Миљковић, који је пре Војводине до сада играо за крагујевачки Раднички, Напредак из Крушевца, а у иностранству четири године бранио је боје турског клуба и две бањалучког Борца.


У петак са Нексеом

Игра коју су Новосађани приказали у Сеха лиги није валоризована, у све три утакмице у гостима су поражени.

- Задовољни смо игром, али не и бодовним салдом. На основу наше игре заслужили смо бар два-три бода. У Нашицама смо имали шут за нерешено, да је још била секунда Куртешов гол би био признат и био би реми. Против Мотора смо, после заостатка од шест голова, имали два напада да поведемо, на крају, примили смо гол... Респектујемо све противнике, играмо нашу храбру игру и не предајемо се.

Сутра (17 часова) Војводина има прилику да освоји прве бодове. У госте им долази Нексе из Нашица.

- Надам се првим бодовима. Бићемо мало осакаћени, на репрезентативном окупљању су наш тренер Ројевић и лево крило Младен Шотић. Видећемо и у каквом ће саставу бити и Нашичани, имајући у виду да и они имају два репрезентативца. Даћемо све од себе да освојимо прве биодове, а и да сачувамо свежину за утакмицу са Радничким, која је у уторак. Приоритет је шампионат, али трудићемо се да у Сеха лиги освојимо бодове. Можда ћемо играти сви подједнаку да се сачувамо за следеће утакмице - сматра Миљковић.


Стефан Миљковић је играч задатка, а одбрана му је ужа специјалност.

- Некако у досадашњој каријери увек сам више добијао шансу у одбрани. Тако су се одвијале ствари и овде, у нападу смо имали добро покривене нападаче, а ја сам остао на примарном одбрамбеном задатку. Иначе, потенцирамо јаку одбрану, да примимо што мање голова, да из ње вучемо полуконтре и контре и постижемо лаке голове. Заиста је тешко пробити Војводинину одбрану, поготово играти против ње 60 минута. У њој смо Вуковљак, Ратковић и ја, а ту су и халфови Бабић, Николић и Куртеш. Практично имамо шест-седам играча сјајних у одбрани. Свакој утакмици приступамо исто, максимално концетрисани и борбени.


Репрезентативац Либана

Миљковић је једну годину обукао дрес националног тима Либана.

- Било је то пре четири-пет година. Либанци су тражили левог бека за њихово континентално првенство, одабир је пао на мене. Одиграо сам Азијско првенство и то је за мене било занимљиво и поучно искуство - рекао је Стефан


“Ломљење” ривала одбраном се показало најбоље у прве три утакмице плеј-офа.

- Борбу за титулу смо отворили управо онако како смо желели. Ниједна утакмица није лака, посебно на гостовању.  У Нишу смо имали мало тежу утакмицу, на крају Железничар није могао да испрати наш ритам и направили смо велику разлику. Поред Железничара, Металопластика и Партизан су нам главни противкандидати за титулу. Има много да се игра, још 11 кола, а у предности ће бити оне екипе које буду славиле у гостима у међусобним дуелима.


Нина центар пажње

Пре нешто више од два месеца Стефан је постао отац ћерке Нине.

- Пресрећан сам што сам постао отац. Недостаје ми сан, па ми је помало напорно, још увек се уходавам у нови ритам, често будем уморан, али се трудим да дам максимум на сваком тренингу и на утакмицама. Све су то слатке муке, али имам велику подршку супруге.


Миљковић је уговор потписао до јуна, а какве су му даље амбиције рекао је:

- Волео бих да продужим сарадњу с Војводином, у којој се лепо осећам, пашу ми шампионске амбиције и освајање трофеја, као и игра у Сеха лиги. Надам се да ћемо од следеће сезоне заиграти у европском клупском такмичењу. Војводина је стабилан и одлично организован клуб, најорганизованији од свих у којима сам играо.

Јово Галић

Група А

Металопластика - Пелистер (18. март, 17)

Тартран - Загреб (18. март, 20.45)

Металопластика - Татран (23. март)

1. Загреб        3          3          0          0          86:73   9

2. Пелистер    3          2          0          1          81:68   6

3. М-пластика            3          1          0          2          87:94   3

4. Татран        3          0          0          3          65:84   0

Група Б

Војводина - Нексе (сутра, 17)

Нексе - Вардар (17. март, 17)

Вардар - Мотор (19. март, 20.15)

1. Мотор         3          3          0          0          96:81   9

2. Вардар        3          2          0          1          75:77   6

3. Нексе          3          1          0          2          78:85   3

4. Војводина  3          0          0          3          74:80   0

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести