Сукоб Цветковића и рукометаша: Ко је био пијан у Хрватској?

БЕОГРАД: Српски рукометни репрезентативци издали су саопштење у коме су оптужили селектора Јовицу Цветковића да је у алкохолисаном стању водио екипу на Европском првенству и уједно демантовали да су водили неспортски живот у Хрватској.
cvetkovic
Фото: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Они су "одговорили" на Цветковићеве речи у извештају Управном одбору РШ да су у Хрватској још у групној фази унапред купили авионске карте за повратак кући, а када се то није десило у Загребу више пута отишли у ноћне изласке.

"Без икаквог разлога и основа стављени смо на стуб срама "захваљујући" "селектору" Јовици Цветковићу који је изнео низ неистина на наш рачун. Сада је дошло време да и ми проговоримо. Одговорно, спортски и морално тврдимо да је свака реч изречена од стране Цветковића ноторна лаж", наводи се у саопштењу рукометаша.

Даље наводе да селектор Цветковић није информисан у којим клубовима играју српски рукометаши, а камоли страни.

"Зар је могуће да је селектор питао капитена Жарка Шешума како је у Левену, незнајући да је он већ четири године у Гепингену. Зар је могуће да селектор постави питање репрезентативцу Богдану Радивојевићу "Где си сад мали?", алудирајући на клуб у ком игра, јер наравно то тек није знао? Зар је могуће да селектор оде у Скопље да обави разговор са Алемом Тоскићем, а он игра у Велењу?" Онда ваљда не би требало да нас чуди што није знао 85 одсто противничких играча".

Додали су и да Цветковић углавном није водио тренинге, а и кад јесте то је чинио са цигаром у сали.

"Пушио је у сали где се тренира, у тренерци са грбом Србије. На пушење у свлачионици пред сваку утакмицу смо навикли, то није новина. Ниједном током Европског првенства селектор није путовао са екипом аутобусом, већ приватним колима. Није се знало кад су доручак или вечера, кад се креће из хотела".

Репрезентативци Србије истичу и да је "срамотно и ружно да Цветковић своје незнање, неред и скандале правда преко њихових леђа".

"За седам дана у хотелу рачун је био 1.200 евра само за алкохол. Онда и не чуди што је селектор свако вече био у алкохолисаном стању. Кулминација је била кад је у таквом стању водио утакмицу против Белорусије. Под дејством алкохола је напао и ударио потпредседника Савеза Драгана Шкрбића. Да, то је истина, јер су играчи били присутни, раздвајали и смирили страсти".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести