Суперкуп Србије: За трофеј Војводина и Железничар

Војводина ће у недељу у Мионици имати прилику да пригрли први пехар у новој сезони.
rukomet
Фото: SEHA

Новосађани ће од 18 часова (РТС 2) у борби за трофеј Суперкупа укрстити копља са великим ривалном, нишким Железничаром. Актуелни шампион Србије прошле сезоне је у никад неизвеснијој завршници првенства успео да дође до шесте титуле у низу и уједно и прилике да се за нови пехар надмеће против освајача националног Купа. 

Тим са Слане баре је најтрофејнији у Суперкупу који је установљен 2009. године јер је четири пута узастопно славио. Прошле сезоне Црвена звезда је победила голом разлике и тако прекинула низ Војводине, која ће сада покушати да врати трофеј у своје витрине.

„Обично почетак сезоне није најбоље време када је у питању форма. Ми смо последњих година увек најбоље играли негде у мају и јуну. То не значи да се нећемо борити да освојимо нови трофеј“, истакао је тренер Војводине Борис Ројевић.


Вујовић: Војводина фаворит

Од ове сезоне Железничар предводи Веселин Вујовић и славни тренер још увек није уписао победу у СЕХА лиги, а Нишлије су елиминисане из ЕХФ Купа.

„Кренули смо у озбиљне промене у играчком кадру. Од оног састава са почетка сезоне данас нема пет играча, из разноразних разлога. По тренутној форми и играчком кадру, Војводина је фаворит за освајање Суперкупа, што не значи да ће га и освојити. Учинићемо све да победимо и да, на неки начин, ипак позитивно завршимо овај део сезоне“, рекао је Вујовић. 


Два тима већ су одмерила снаге ове сезоне у оквиру СЕХА лиге и тада су Новосађани изненађујуће лагано стигли до победе.

„Екипа Железничара је склопила озбиљан тим, са реномираним тренером. Ми јесмо били убедљиви пре месец дана у Нишу, али то нема везе са овом утакмицом. То је био моменат када су се код нас склопиле коцкице, а код њих још нису. У односу на то време, ми ћемо имати другачији тим јер имамо доста повређених играча и то је највећи проблем. Буквално до поласка у Мионицу ја нећу знати на кога могу да рачунам“, открио је Ројевић.

Војводина је два пута губила у Суперкупу, док су Нишлије играле само 2014. године и тада су поражени управо од Новосађана.

„Очекујем добар и неизвестан меч до самог краја. Даћемо све од себе да победимо и освојимо први трофеј ове сезоне. Знам да ће бити тешко, али верујем у наш рад“, поручио је Ројевић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести