СУПЕРЛИГА Б СРБИЈЕ Дерби Врбашанима

Рукометаши Југовића поразом су почели такмичење у  Суперлиги Б, у којој су се нашли после више од три деценије играња у елитном рангу.
rukomet, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Нажалост Каћана, деби у новом друштву није био плодотворан, јер су се намерили на староседеоца у Б Суперлиги, екипу Врбаса, с којом су рукометаши Југовића некада војевали битке у највишем рангу такмичења.

Ово је био својеврсни дерби. Играло се борбено и пожртвовано с обе стране, али су Врбашани у већем делу утакмице деловали сигурније, правили мање грешака и много лакше постизали голове. Трудили су се Каћани да преокрену константно вођство гостију, голман Миловановић је био на нивоу, с времена на времена неко би искочио и од играча, али то није било довољно да се победе гости.

Врбашани су, на крилима одбрана голмана Марка Јуракића, преко расположених Босанчића, Регодића и Класана стекли предност од три до пет голова. Каћани су почетком другог полувремена кренули ангажованије, преко Александра Кочића, дошли су на три гола заостатка (12:15), међутим, гости нису дозволили изненађење, већ су побегли на 16:22.

Нису домаћини поклекли, напротив Бијелац, Илијин и Стевовић су узвратили истом мером, да би у 59. минуту било 21:23. Коначан резултат поставио је Чаушевић са линије од седам метара - 23:24.

Ј. Галић

Југовић - Врбас Петрол 23:24 (9:14)

КАЋ: Дворана Храм, гледалаца: 300, судије: Обрадовић и Рилак (Крагујевац). Седмерци: Југовић 2 (1), Врбас Петрол 6 (4). Искључења: Југовић 10, а Врбас Петрол 6 минута.

ЈУГОВИЋ: Миловановић (9 одбрана), Чаушевић 2 (1), Бијелац 4, Марић, Момчиловић 2, Богојевић 1, Илијин 4, Гроздић 1, Ћеран (4 одбране), Боснић, Жикић, Андрић (2 одбране), Кочић 3, Радоњић, Стевовић 5, Жакула 1.

ВРБАС ПЕТРОЛ: Класан 3, Вујачић, Килибарда, Самарyић 3, Босанчић 7 (2), Јуракић (14 одбрана), Ћукић, Скубан 2 (1), Реготић 3, Момић 1, Килибарда, Војичић 1, Перовић 1 (1), Миловић 3, Булатовић, Мали.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести