Суперлига рукометаша: Убојито друго полувреме Воше

Још један корак на путу ка одбрани титуле направили су рукометаши Војводине пошто су у седмом колу Суперлиге савладали Нови Пазар.
Strahinja Stankovic
Фото: Страхиња Станковић, фото: РК Војводина

Актуелни шампион остао је непоражен у домаћем првенству и новим тријумфом, три кола до краја, држи врх табеле с четири бода више од другопласиране Металопластике. Дошли су Новопазарци као аутсајдери на Слану бару и то са 12 играча, али су у првом полувремену поштено намучили домаћина. Брзим и лаким головима одржавали су вођство од два разлике, док је Воша с друге стране била доста успавана у одбрани, а брзоплета у нападу. Серијом 4:0 успели су Новосађани да изједначе (8:8), а потом и преокрену — 12:10.

Упозорио је пре меча тренер Војводине Борис Ројевић на пар играча Новог Пазара од којих прети опасност и управо је један од њих, Шапоњић, са три поготка режирао ново изједначење (12:12). Реаговао је Ројевић тајм—аутом после ког су ствари дошле на своје место. Серијом 6:0 домаћин стиже до велике предности пред одлазак на одмор (18:12). Томе су, нажалост, претходиле не тако лепе сцене које су зауставиле меч на десетак минута. После кошкања на терену у свлачионицу су отишли Душко Челица и Петар Жујовић. Уследила је потом вербална расправа клупе гостију и челних људи Војводине на трибинама, која је потрајала неко време, али на сву срећу меч је убрзо настављен. 

У других 30 минута Војводина је била на препознатљивом нивоу, доминирала је у потпуности и брзо је дошла и до двоцифрене предности (23:13). Преостало јој је да рутински одради посао до краја и узме нова два бода.

К. Бугарски

ВојводинаНови Пазар 35:26 (18:12)

НОВИ САД: Дворана Слана бара, гледалаца: 200, судије: Тривковић, Милосављевић (Бешка). Седмерци: Војводина 1 (1), Нови Пазар 5 (4). Искључења: Војводина 8, Нови Пазар 2 минута. Црвени картон: Војводина 1, Нови Пазар 1.

ВОЈВОДИНА: Овчина 2, Милић 4, Мирковић, Челица 4, Јелић (4 одбране), Илић 4, Маријанац 1, Ратковић 1, Продановић 2, Станковић 5, Николић 5, Тркуља 2, Веркић (11 одбрана), Милашевић, Грозданић 4 (1), Вучићевић 2. 

НОВИ ПАЗАР: Гемаљевић, Жујовић, Бадић, Угљанин, Сефовић, Мекић Ал, Мекић Ах, Ракић 3, Калтак 11 (4), Шапоњић 5, Милошевић 5, Максић 2. 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести