СУПЕРЛИГА ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ Војводина - Наиса 31:30 (16:15)

НОВИ САД: Поготком Миле Чаушевић рукометашице Војводине (доскорашња Минаква), иначе повратник у елитно друштво, направиле су фантастичан успех и једно од пријатнијих изненађења победивши фаворита Наису из Ниша, учесника међународног Челенy купа.
1
Фото: ЖРК Војводина

Изабранице Ђура Тојагића од почетка сусрета дале су до знања Нишлијкама да ће до бодова у Новом Саду морати да се дебело потруде. Истина, дале су пуленке Светислава Јовановића максимум, али против изузетно расположеног домаћина, који је у својим редовима имао неколико расположених играчица, било је тешко да ураде нешто више од само три поравнања резултата.

Голманка Невена Радојчић је била једна од најзаслужнијих што је резултат у првом полувремену био у Војводину корист, чак и четири гола, као и покретна и агресивна одбрана којом је одлично командовала Ивана Берак, док су мрежу гошћи немилострдно решетале посебно Мила Чаушевић и Милица Голушин.

Крај првог и почетак другог полувремена наговестио је да би гошће могле да преокрену резултат. Предвођене Катарином Радовић гошће су све време “дувале” за врат Вошиним рукометашицама, које, срећом по њих, нису психички посустале. Напротив, прорадила је и Марија Дмитровић, Јована Величковић, Јелена Стекић и Милица Голушин, чиме су употпуниле сјајну слику Војводинине игре. У самом финишу Нишлијке су преко Радовићеве изједначиле (30:30), али је Војводина Мила Чаушевић мирне руке послала лопту у гол Анастасије Чогурић. Захваљујуићи доброј одбрани Војводина је успела да одоли последњем нападу Нишлијки и оствари нову победу.

Ј. Галић

Фото: ЖРК Војводина

Војводина - Наиса 31:30 (16:15)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 50, судије: Секулић и Јовандић (Панчево), седмерци: Војводина 5 (3), Наиса 4 (3), искључења: Војводина 18, Наиса 14 минута.

ВОЈВОДИНА: Дашић, Величковић 4 (1), Чаушевић 7, м. Ловрић, Голушин 6 (1), Стекић 3, Н. Ловрић, Берак 4, Радојић (14 одбрана, 1 седмерац), Дмитровић 5, Ловре, Ћазић, Којић 2.

НАИСА: Чогурић (9 одбрана, 2 седмерца), Николић, Каралић, Здравковић, Стефановић 2, Радовић 8 (2), Стојановска 2, Богдановић, Т. Петковић, М. Петковић, Ивановић, Пејовић 3, Бојичић  5 (1), Стаменковић, Танасковић 5, Филиповић 5.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести