Суперлига за рукометашице: Врбашанкама вредни бодови против Воше

Рукометашице Врбаса потпуно заслужено однели су цео плен из Новог Сада.
rukomet, pixabay
Фото: pixabay.com

Захваљујући сигурнијој, стрпљивијој и борбеној игри са израженим вољним моменту, изабранице Милутина Лучића однеле су превагу у не толико квалитетном дуелу две војвођанске екипе. Врбашанке су имале изврсну одбрану, сигурну голманку Јовану Васиљковић, као и паметни напад, које су предводиле Душана Ковачевић и Данијела Илић, освојили су два вредне бода.

Врбашанке су од првог до последњег минута држале конце утакмице у својим рукама, свој темпо, где су умртвиле игру домаћина који је играо јако лоше у одбрани. То су знале да искористе Врбашанке, па су све време биле у вођству од једног до четири гола. Новосађанке су покушавале да преокрену резултат, али малокрвност у њиховој игри није давала резултат. Изабранице Милета Зечевића успеле су у другом полувремену да изједначе резултат, али су његове играчице правиле грешке што при лошем шуту, што техничке грешке.

Војводина, која је по квалитету боља од Врбаса, спором, не повезаном и незаинтересованом игром нису успеле ни петнаест секунди пре краја бар да изнуде бод. Голман Војводине Невена Радојчић зауставила је шут Магдалени Маленовић, али правећи грешку у корацима рукометашицама Војводине распршене су све наде да било шта могу да ураде у овом мечу.

Ј. Галић

Војводина - Врбас 23:24 (11:14)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, без присуства публике, судије: Алимпић и Црњански (Бачка Паланка), седмерци: Војводина 4 (3), Врбас 5 (3), искључења: Војводина 4, Врбас 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Вулић 2, Чаушевић, Жарковић 1, Ловрић, Ђукић, Кнежев, Лазић 1, Ивошевић (3 одбране), Берак 1, Величковић, Е. Лазић 9 (3), Радојчић (14 одбрана, седмерац), Зечевић 5, Бјелица.

ВРБАС: Перовић, Маленовић 5, Е. Петровић, Радуловић, З. Петровић 4, Илић 4 (1), Васић, Цвелф 2, Васиљковић (14 одбрана), Ковачић 5 (2), Димитрић, Стефановић 4, Булатовић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести