Трбојевић понудио оставку после пораза Југовића од Спартака

Рукометаши суботичког Спартака сјајном игром у одбрани и ефикасношћу готово свих играча који су ушли у игру победили су домаћи Југовић и тако забележили трећу узастопну победу.
trbojevic_-5380-A_Erski
Фото: Ђурађ Трбојевић, фото: Дневник

Са пуно знатижеље љубитељи рукомета у Каћу чекали су дуел на први поглед две равноправне екипе. Суботичани су заиграли плитку, али врлу агресивну одбрану, која је умногоме отупела оштрицу Каћана, у чијим редовима није могла да се види препознатљива иницијатива Дејана Карана чија су проигравања и луцидност недостајали Југовићу да би се резултатски одлепио.

С друге стране Суботичани су заиграли рационалнију одбрану, уз напомену да су брилијала оба голмана Југовићев Андрић и Спартаков Абаyић. Каћани су средином полувремена имали предност од два гола (6:4) када су се разиграла крила Марић и Врговић, али је идентитет организације напада коштао домаћина резултатског минуса од два гола на крају првог полувремена.

Као да је то утицала на домаће играче, који су на терен, после одмора, изашавши тако као да су желели само да отаљају посао, без имало живота, ангажовања и борбености. То је само олакшало чети Славише Лаковића да већ после 13 минута наставка стекну шест голова предности 18:12. Покушавао је тренер Каћана Ђурађ Трбојевић да изменама размрда своје играче. Међутим, није то много уродило плодом, чак и оно што би одбранио Витас његови саиграчи нису знали да искористе. С друге стране, бивши Југовићев играч, сада у дресу Спартака, Александар Куртеш био је нерешива енигма за одбрану Каћана, а њему уз рама је брилијирао и капитен Потпара, док је 18-годишњи голман Стефан Арђелан на најбољи начин одменио сјајног Владимира Абаyића.

Колико је тешко пао пораз тренеру Југовића Ђурађу Трбојевићу говори и његов потез после утакмице када је рекао да га је било стид какав су однос његови играчи имали на терену и да ће због пијетета према клубу, већ у понедељак, Управи понудити оставку.

Ј. Галић

Југовић - Спартак Вој пут 22:27 (10:12)

КАЋ: Дворана Храм, гледалаца 400, судије: Алимпић и Црњански (Бачка Паланка), седмерци: Југовић 1 (1), Спартак 4 (3), искључења: Југовић 10, Спартак 8 минута.

ЈУГОВИЋ: Жикић 1, Врговић 4 (1), Кочић, Момчиловић 2, Вујнић 1, Родић 3, Илијин 1, Боснић, Андрић (9 одбрана, седмерац), Марић 3, Витас (7 одбрана), Ћеран, Јокић, Смиљанић 2, Каран 5, Петровић.

СПАРТАК: Бошковић, Пејић Тукуљац 1, Леовац 1, Пернар 3, Перовић, Гачевић 4, Микић, Потпара 4, Егић, Стојадиновић, Арђелан (4 одбране), Радосављевић 6 (3), Стефановић 1, Петровић 2, Куртеш 5, Абаџић (16 одбрана).

Резултати 5. кола Суперлиге

Металопластика - Слога              31:26

Југовић - Спартак Војпут              22:27

Обилић - Шамот                           30:27

Партизан - Пожаревац                36:28

Рудар - Железничар                    21:29

Мокра Гора - Црвена звезда      1. новембра

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести