Уприличен дочек јуниорској репрезентацији Србије поводом бронзе на Европском првенству

Велики успех јуниорске рукометне репрезентације Србије на Европском првенству у Португалу обележен је свечаним дочеком у хотелу „М“. „Орлићи“ су врхунским партијама дошли до бронзане медаље на континенталној смотри, што је и највеће достигнуће млађих репрезентативних категорија од осамостаљења.
1
Фото: Dnevnik.rs

У утакмици за треће место и други пут на турниру надиграли су неугодне Швеђане, и то рутински, чиме су доказали да припадају победничком подијуму.

Селектор Ђорђе Теодоровић објаснио је шта је било кључно у томе да његова екипа дође до историјског успеха у Португалу.

– Пресудна је била утакмица са Немачком. Некако смо их доживели да су непобедиви и да то треба да нам буде највећа мотивација и да морамо са њима да се носимо. Кад смо у току утакмице осетили да имамо потпуну контролу и да они тешко могу да играју са нама, видело се на крају у последњих 10 минута више није било никакве шансе да нам одузму победу. Када смо се вратили у хотел после те утакмице имали смо један састанак, на којем смо одлучили да више никад ништа не дамо – рекао је Теодоровић.


Додић: Здрава атмосфера пресудила

Један од најзаслужнијих за бронзу био је званично најбољи играч турнира Стефан Додић.

– Искрено, нисам очекивао награду, али стварно сам био пресрећан. Ипак, бронза ме је више одушевила. Наравно, индивидално признање ми много значи за наставак у даљој сезони. Битна је била здрава атмосфера у екипи, да је свако пронашао своју улогу у тиму, што је можда и било пресудно у неким утакмицама. Знали смо да можемо да се носимо са јаким репрезентацијама, дали смо све од себе и надам се да ћемо наставити у овом темпу – навео је Додић.


Пресдедница УО РСС Милена Делић свесна је колико је остварени резултат важан за српски рукомет.

– Ово је историјска медаља. Чекали смо је 17 година, дуг је то период, али смо некако сви веровали у ову генерацију и посветили се максимално њима. Омогућили смо им добре припреме и јаке тренинг-утакмице, да би били што бољи и на првенству. Рукомет је поново заживео, о рукомету се поново прича и мени је изузетно драго шту су млађе снаге те које нам дају веру да неће постојати страх за српски рукомет у будућности – поручила је Делићева.

Чувари мреже супарника Србије на минулом турниру ипак ће највише запамтити Милоша Коса, који је у појединим моментима сам носио Теодоровићеву екипу.

– Од првог окупљања створили смо хармонију у тиму, видело се да је атмосфера била баш добра и поклопило се да то све, заједно са стручним штабом, функционише како треба. То је довело до тога да прво из тренинга у тренинг, а онда и из утакмице у утакмицу дођемо до овог сјајног резултата – истакао је Кос.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести