Уручене плакете легендарним црвеначким рукометашицама: Зорица и Весна узори младима

У Црвенки је приређена пригодна свечаност посвећена бившим репрезентативкама Југославије, рукометашицама пониклим у Црвенки Зорици Војиновић Крчмар и Весни Абутовић Томајек.
zorica i vesna rukometasice
Фото: Зорица и Весна са признањима, фото: Приватна архива

Зорица Војиновић Крчмар је са репрезентацијом Југославије освојила јсребрну медаљу на Олимпијским играма 1980. у Москви. Играла је на Светском првенству 1978. у Чехословачкој (пето место) и 1982. у Мађарској, на којем је освојена бронза. Након Црвенке Зорица Војиновић Крчмар је играла за РК „Бане Секулић“ из Сомбора.

Весна Абутовић Томајек је за репрезентацију наступала на Светском првенству 1986. у Холандији ( шесто место) и 1990. године у Јужној Кореји када је освојена  сребрна медаља. И она је након наступа у Црвенки заиграла за ЖРК Сомбор. Зорици и Весни, поводом 70 година Рукометног савеза Војводине, Плакете је уручио генерални секретар Савеза Слободан Вишекруна. Свечаност су увеличале и младе играчице РК Лаки, којима су легендарне рукометашице поручиле да буду упорене и да верују да ће испунити спортске снове. Оне су свакако понос Србије и Црвенке и инспирација младим генерацијама.     

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести