Војводина без премца у српском рукомету

Рукометаши Војводине пети пут подигли су пехар намењен победнику Свесрпског купа, и тако остали једини тим који је дошао до овог трофеја.
д
Фото: РСС

После тријумфа, у претходна четири турнира (над Дервентом и три пута над бањалучким Борцем) Новосађани су овогодишњи финални деул са представником Републике Српске, Слогом из Добоја, схватили максимално озбиљно и лако дошли до очекиване победе. Поред пехара, Војводина је “узела” и пијединачну награду, ласкаво признање најбољег голмана отишло је у руке чувара мреже Светислава Веркића, који је имао одличну замену и у колеги Ахмеду Бедуиу.

Тренер Воше, Борис Ројевић, није крио задовољство након новог трофеја. Од 10 похода на трофеј, Ројевић је остварио максималан учинак.

– Момци су одиграли са пуно енергије и то је оно што сам од њих тражио. Оно што смо гледали током претходна четири Свесрпска купа било је феноменално. И сада се показало добро моја филозофија приликом састављања екипе. Трудим се да у тиму увек имам праве борце жељне игре, а уз предан рад успех мора да дође – рекао је видно расположени Ројевић.

Један од најбољих рукометаша Војводине, десни бек Јовица Николић, сагласан је са тренером да је екипа приказала одличну игру.

– Како ја тако и саиграчи обожавамо да играмо овај куп. До тријумфа смо дошли захваљујући доброј игри, пожртвованости и сјајној атмосфери, а цех је платила Слога, па смо тако остали једина екипа која је освајала овај престижни куп. Захвалио бих се момцима из Добоја на фер понашању и борбеној игри, што је ово финале учинило занимљивијим. Ово је била последња утакмица ове године, сада идемо на заслужен одмор. Надамо се да ћемо у плеј-оф такмичењу за титулу бити на висини задатка и да ћемо доћи до 10 титуле, девете узастопне – категоричан је Николић.

Бек Слоге Владимир Станковић понео је ласкаву титулу најбољег играча и свестан је треутног односа снага.

– Реално, екипа Војводине је много квалитетнија од нас. Српска лига је на много вишем нивоу. Дали смо све од себе и покушали да се храбро супротставимо ривалу. Ипак, било је много техничких грешака, а екипа попут Војводине то не прашта и зналачки је то искористила – нагласио је Станковић.

В. Гвозденовић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести