Војводина циља излазак у Европу

Још два дана остало је до наставка такмичења у женској Суперлиги, а рукометашице Војводине из Новог Сада имале су генералну пробу против Б суперлигаша Петроварадина у претколу четвртфинала Купа Србије.
ЖРК Војводина/ Рукометашице Војводине покушаће да освоје четврто место
Фото: ЖРК Војводина/ Рукометашице Војводине покушаће да освоје четврто место

Иако су играчице из Петроварадина пружиле достојан отпор, за изабранице Милета Зечевића ово није био тежак задатак, па ће Новосађанке наставити борбу за трофеј у Купу у четвртфиналу, где ће играти са једном од прве четири екипе из прошлог првенства.

- Паузу смо искористили да надоместимо недостатке које смо уочили у претходном периоду. Успели смо то да урадимо на завидном нивоу, радило се добро, а за кондицију је био задужен Милош Митровић из Београда, који је радио у мушкој и женској репрезентацији Србије. Дошли смо до жељеног нивоа снаге и кондиције за наставак шампионата - рекао је председник клуба Мишко Томић.

Војводину очекује жестока борба за сваки бод.

- У првом делу смо одиграли свега шест утакмица, тако да нас сада, уз мечеве из Купа, очекује 17 утакмица, што ће бити изузетно напорно. При том, 8. маја морамо да завршимо лигашки део такмичења, где ћемо играти утакмице у чак пет-шест среда. Темпо среда-субота изискује велики напор.

Управа је предузела кораке да доведе још неколико играчица.

- Задржали смо играчки кадар из првог дела, имали смо пехове са повредама, две играчице су се повредиле ван терена (Невена Радојчић је сломила ногу, а Милица Ловрић оперисала цисту на нози). Из наше школе, после 17-годишњакиња Доминике Бјелице, Ање Гутеше, Милице Ловрић, Иве Кнежев, ове зиме прикључили смо сениоркама перспективне играчице Теодору Рајич и Јелену Чабаркапу. У преговорима смо са две играчице. Тражимо голмана који ће да надомести Невенин изостанак, као и десног бека и повота.

У среду почиње борба за бодове, после првих шест кола Војводина се налази на осмој позицији.

-  За два дана састајемо се са Младим радником, потом у суботугостујемо  у Инђији. Затим следе три утакмице од јесењег дела првенства, које су пребачене због учешћа националног тима на ЕП. У међувремену имаћемо и две утакмице у Купу. Токо шест одиграних кола прошли смо најтеже утакмице против Јагодине, Наисе, Бекамента и Медицинара, тако да би наредни период по нас требао да буде благородан.

Томић се нада да ће да ће у  покушају да заузму четврто место и изађу у Европу успети.

- Тренутна позиција на табели је нереална пошто нису одигране све утакмице, тако да бодовни салдо није одговарајући. Истина, имали смо ми пропуста, могли смо једну-две утакмице да решимо повољније по нас. Неће бити смак света и ако не успемо да освојимо четврто место, али најважније је то да се опстанак у лиги не доводе у питање.

Проблем у женском рукомету је недостатак играчица.

- Код нас није проблем финансијска ситуација да бисмо остварили зацртано, већ нема квалитетних рукометашица у Србији с којима бисмо могли да направимо договор. Томе у прилог иде чињеница да осим две-три екипе које се боре за титулу, остали тимови имају по десетак расположивих играчица. Нажалост, тако нам функционише женски рукомет. Добили смо помоћ и од државе, за шта смо захвални Влади Србије и председнику Александру Вучићу што су нам омогућили да функционишемо у мирној луци - нагласио је Томић. 

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести