Војводина после четири године вратила пехар Купа Србије у Нови Сад

Упорно су рукометаши Војводине одбијали да преузму улогу фаворита на завршном турниру Купа Србије и опрезно су бирали речи пред финале с Динамом, али се на крају, ипак, догодило оно у шта је већина веровала – Новосађани су узели пехар.
rk vojvodina
Фото: РК Војводина

Екипа тренера Бориса Ројевића потврдила је квалитет и после четири године вратила је трофеј Купа у Нови Сад.

„Била је то фантастична утакмица. Спремили смо се добро за дуел с Панчевцима и то је дало резултата. Ово ми је други трофеј са Војводином и надам се да ћемо у плеј–офу, који ће бити тежак, опет изаћи као победници“, поручио је Ален Овчина, лево крило које је ове сезоне појачао екипу Новосађана.

Војводина је на добром путу да преузме примат у свим до­маћим такмичењима. На по­четку сезоне освојила је Суперкуп, сада је тријумфовала у националном купу, а очекује је плеј–оф првенства, у коме је, по општим оценама, највећи фаворит. Тим са Слане баре је шестоструки узастопни шампион државе и не намерава ту круну да преда другоме. Прошле сезоне је завршница Суперлиге била никад неизвеснија, а после свега што смо ове видели, како у домаћој лиги, тако и у регионалној СЕХА, где су учестовали Воша и Железничар, десиће се сличан сценарио.

„Заслужено смо победили Динамо и показали да смо тренутно најбоља екипа у Србији. Пред нама је плеј–оф и очекујем да, као и претходне године, буде неизвестан. Мислим да су ове сезоне екипе далеко боље него у последњих неколико година. Неће нам бити лако, наравно, али сматрам да смо ми најквалитетнији и да ћемо освојити триплу круну“, самоуверено је изјавио Саша Маријанац.

Имао је тренер Војводине Ројевић милион разлога да после финала Купа буде задовољан. У првој сезони на челу сениорског тима млади стратег  довео је екипу до другог трофеја.

„Наша победа је више него заслужена. Били смо у вођству током целе утакмице, контролисали је и то уз пуно проблема и повређених играча. Прво смо остали без Горана Тркуље, потом Јовице Николића и Милана Мирковића, али то је све фанатизам осталих момака надокнадио на терену. Иза нас су били управа и људи који раде у млађим категоријама, буквално смо сви дисали истим плућима и показали смо зашто освајамо трофеје, зато што једноставно исто размишљамо и боримо се за овај клуб“, истакао је Ројевић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести