За рукометаше Србије, у Спенсу је друго место достижно

Рукометна репрезентација Србије у недељу (18 часова) игра последњу утакмицу квалификација за одлазак на Европско првенство, које ће се у јануару 2020. године одржати у Аустрији, Норвешкој и Шведској.
Vanja Ilic/EPA-EFE/URS FLUEELER
Фото: EPA-EFE/URS FLUEELER/Вања Илић верује да ће уз помоћ навијача Србија отићи на Европски шампионат

Ривал нашим рукометашима је Швајцарска, која се тренутно налази на другом месту у групи 2 са два бода више од Србије.

Биће то окршај за друго место у групи, пошто су Хрвати осигурали прву позицију. Победа од шест и више голова води нас на друго место, али ће и минимални тријумф бити довољна за пласман на ЕП (иду четири најбоље трећепласиране екипе из група).Ако Србија  победи са пет разлике, а Швајцарци не дају више од 23 гола ми ћемо бити други, јер је у првој утакмици домаћин славио са 29:24.

Поклоници рукомета из Новог Сада и окружења  ће после скоро осам година имати прилику да уживо гледају најбољу националну селекцију у Спенсу, па се очекује пуна дворана.

Лепу увертиру за очекивани спектакл у Спесу изабраници Ненада Перуничића су начинили  у Белгији убедљивом победом над домаћином (37:25). не само што су убедљиво тријумфовали, него су заиста одиграли сјајну партију, што је најлпша позивница навијачима да испуне трибине.


Одлична партија у Леувену

Победа нашег тима над Белгијом у Леувену (37:25) била је најубедљивија у последњих осам и по година. Пре тога, на старту СП  2011. године, у Малмеу, изабраници тадашњег селектора Веселина Вуковића декласирали су Аустралију са 35:18.

Две године касније, у Сарагоси на СП 2013, победили смо Саудијску Арабију са 30:20 и Јужна Кореја са  31:22, док је на крају квалификација за ЕП 2016. у Краљеву Израел поражен са 32:23.

Најубедљвиија победа у ери српског рукомета уписана је 2008. године у квалификацијама за ЕП 2010 у Аустрији. Тада су орлови савладали Италију 48:24 у нишкој хали Чаир.

Улазнице

Улаз на утакмицу је бесплатан, али се морају резервисати улазницу преко сајта РСС. Потребно је на адресу rss­eunet.rs послати са клупског мејла, школе рукомета или појединачно требовати улазница, уз име и презиме особе која ће подићи карте. На дан утакмице, у недељу од 14 часова, карте ће моћи да се узму на благајни Спенса.


Лево крило Вања Илић очекује да екипа буде на врхунском нивоу у одлучујућем дуелу квалификација и да у очекивано лепом амбијенту тријумфије.

Најважније је то да ми одиграмо на високом нивоу. Ако будемо дали све од себе, не сумњам у успех. Много се уздамо у амабијент и верујемо да ће трибине бити пуне( Вања Илић)

- Показали смо у Белгији да заиста вредимо и да смо одличан колектив. Честитам саиграчима на сјајној игри, с тим  што смо ту утакмицу оставили иза себе. Спремни смо за дуел са Швајцарцима, за утакмицу године за све нас. Анализирали смо их. Највећи адут им је сјајни Енди Шмид, све креће од њега, међутим, верујем да ћемо га зауставити. Најважније је то да ми одиграмо на високом нивоу. Ако будемо дали све од себе, не сумњам у успех. Много се уздамо у амабијент и верујемо да ће трибине бити пуне – рекао је нови члан фрацуског Шарта Вања Илић

Млађи од браће Илић не жели да се бави калкулацијама.

-  Треба изаћи на терен и дати све за победу, а колика ће разлика бити, гол или 10 голова, није толико пресудно. Волели бисмо да добијемо што убедљивије, да будемо други, али свако од нас би потписао било какву победу, само да се пласирамо на ЕП, па чак и као трећепласирани.

Испуњење трибине Спенса жеља су наших рукометаша и стручног штаба, јер би им то био подстрек у хитању ка жељеном циљу.

- Искрено се надамо да ће амбијент бити прави. Имали смо 8.000 навијача у Београду против Хрватске , са којом смо ремизирали и тада смо показали да можемо да играмо равноправо и са најбољима. Навијачи ће нам бити ветар у леђа, никако притисак, с обзиром на то да смо у клубовима навикли да играмо у пуним халама. Било би лепо да у лепом амбијенту прославимо пласман на ЕП – поручио је Вања Илић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести