Завршена државна рукометна првенства за млађе категорије

Велики успех остварили су рукометни клубови из Војводине пошто су на недавно завршеним државним првенствима за млађе категорије освојили пет, од могућих шест титула.
Pet vojvodjanskih ekipa u rukometu najbolje
Фото: Пет војвођанских екипа било најбоље у својим узрасним категоријама

У конкуренцији кадета шампионски пехар освојила је Војводина. Новосађани су у финалу, у Смедеревској Паланци, били бољи од екипе Студентског града резултатом 20:19. Рукометаши Црвенке изгубили су у утакмици за треће место од Рудара, јер нису имали среће у пенал завршници, која је уследила после резултата 20:20.

Ариље је угостило рукометаше рођене 2003. године и млађе. Учествовала су три клуба из Војводине, која су ушла у полуфинале, међу четири најбоље екипе у Србији. У финалу су снаге одмерили Војводина и Лавови БП. Питање победника решено је после продужетака, а успешнији су били Новосађани са 14:12.  Врбас Петрол није успео да савлада Студентски град у борби за треће место, тако да је на крају био четврти.

У различитим градовима одиграна су државна првенства за дечаке и девојчице узраста до 12 година. У мушкој конкуренцији титулу је одбранио Врбас, победивши екипу Нове Пазове 1957 -  22:14. Темерин је освојио прво место у женској конкуренцији на домаћем терену. Темеринке су у финалној утакмици савладале екипу Таурунума са 16:15. Треће место припало је Срему из Сремске Митровице, који је био бољи од екипе Београда 9:8.

Тачку на доминацију војвођанских клубова ставиле су рукометашице Словена за играчице рођене 2001. године и млађе, које је одиграно у Руми. Победом у финалу над комшиницама из Сремске Митровице, играчице Словена донеле су војвођанским клубовима пету титулу првака државе. У утакмици за треће место екипа Јуниора била је боља од екипе Панчева (22:14) и тако спречила да све три медаље узму војвођанске екипе.

На првенству у Београду за рукометашице рођене 2003. године и млађе учествовала су четири војвођанска клуба. У полуфиналу Словен је одмерио снаге са Космајом и после пораза у следећем дуелу успео је да савлада екипу Медицинара резултатом 22:21 и тако се нађе међу прве три екипе.

Постигнути резултати су потврда квалитетног рада са млађим узрастима у клубовима са територије Војводине, као и одлично организованог најмасовнијег такмичења - РСВ Лиге млађих категорија. Велики број утакмица на одлично организованим турнирима су оно што екипама пружа адекватну проверу рада на тренинзима и сигурност у игри. У претходној сезони, која је успешно приведена крају, одржано је чак 237 турнира, на којима су одигране 1204 утакмице.Од 2009. године, у овом такмичењу учествовало је више од 800 екипа, а интересовање за учешће у ЛМК сваке године је све веће.         

С. Р.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести