Зеленовић: Изненадићемо Хрвате, подршка и родбине из Книна

СПЛИТ: Српски рукометаш Немања Зеленовић истакао је да је његова екипа спремила изненађење за дуел са Хрватском у Сплиту на почетку првенства Европе и да резултати у припремном периоду нису реално стање квалитета.
Nemanja Zelenovic/RSS Fejsbuk
Фото: RSS Fejsbuk

“Имали смо две одличне провере у Словенији пре доласка у Сплит и сада са узбуђењем чекамо почетак турнира. Хала је распродата, велика је привилегија играти у таквој атмосфери, нема већег мотива од тога. Хрватска је дуги низ година на високом нивоу, има много полуфинала и финала, први меч је јако битан, а ми смо растерећени и морамо да се сконцентришемо на оно што знамо”, рекао је Зеленовић Тањугу у Сплиту пред вечерашњи меч.

Десни бек немачког Магдебурга верује да “орлови” могу да направе успех у Хрватској.

“Не бих откривао како ћемо да их изненадимо, имамо неки договор из свлачионице. Квалитетан смо тим, многи од нас играју у добрим клубовима и морамо да се адаптирамо што пре на ове услове. Немамо пуно времена да направимо праву хемију, али се надам да ћемо остварити велики успех”.

Србија је остварила чак пет пораза на припремама за ЕУРО, уз само једну победу, али Зеленовића не забрињава таква ситуација.

“Доста момака прошло је припреме, селектор Цветковић хтео је све да проба. Ту су још млади играчи који конкуришу за будућност српског рукомета, било је доста ротације... Тек сада нас очекује прави посао и тест који морамо да решимо”.

Рођени Книњанин није желео да истиче место рођења као додатни мотив, али признао да ће имати велику подршку родбине.

“Не бих потенцирао то. Ми смо професионалци, играм у Магдебургу са јако добрим пријатељом Жељком Мусом и верујем да ће све остати у спортском домену. Сигурно је да имам подршку целе родбине, пре свега крај малих екрана”, закључио је бивши рукометаш Црвене звезде.

Утакмица између Хрватске и Србије игра се вечерас од 20.30 у Сплиту.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести