Женски рукометни клуб Војводина појачао редове у зимској паузи

Рукометашице Војводине, после првог дела такмичења у елити, не могу да буду задовољне оствареним резултатима, па им у наставку следи жестока борба за опстанак.
Tamara Zarkovic
Фото: Тамара Жарковић поново ће обући дрес Војводине, фото: Дневник

- Зимску паузу искористили смо да подвучемо црту и да видимо шта нам даље ваља чинити. Имали смо жељу пре почетка сезоне да са подмлађеним саставом изгурамо сезону, али испоставило се да то није била добра одлука. С обзиром на то да први део представља трећину такмичења и да нам следи напоран остатак сезоне, одлучили смо да ангажујемо пет нових-старих играчица, како би нам оне својим искуством помогле да останемо суперлигаши - рекао је први човек ЖРК Војводина Мишко Томић.

У екипу су се вратиле некадашња капитенка Војводине, прекаљено десно крило Тамара Жарковић (стигла из Младости из Нове Пазове), лева крила Јелена Зечевић (Зајечар) и Јована Ћазић (Мокрин), те леви бекови Јована Величковић (Исланд) и Емилија Лазић (Кикинда).


Светосавски турнир

Како је навео председник ЖРК Војводина Мишко Томић, у току су припреме за Светосавски турнир. Очекује се учешће четири екипе, како из наше Суперлиге, тако и из Хрватске. Турнир ће се одржати 25. јануара.


- Драго ми је због тога што су нам се вратиле наше некадашње играчице, које ће, уверен сам, донети освежење и квалитет који нам је потребан за остварење главног циља. Радује нас и повратак после повреде Ане Лазић. Да смо довели ове играчице пре почетка сезоне, сада бисмо причали другу причу. Међутим, тада нисмо имали довољно новца, а током полусезоне успели смо да се финансијски консолидујемо, у чему је велику улогу имала Управа за спорт и омладину Новог Сада. С овим појачањима смо попунили све горуће проблеме и празнине, па смо самим тим ближи опстанку, а, ако нам се укаже прилика, и бољем пласману у плеј-ауту у коме ће се наћи Вождовац, Зајечар, Младост (НП), Врбас и Медицинар или Железничар (И). Додао бих да се још пред крај првог дела искусном тренеру Ђурађу Трбојевићу у стручном штабу прикључила и бивша репрезентативка и тренер Љиљана Марковић.

ЖРК Војводину очекује учешће у Купу, а према Томићевим речима, још две утакмице их деле од фајнал-фора.

- У првој утакмици играћемо с победником региона, а потенцијални кандидати су инђијски Железничар, Хазена, крагујевачки Раднички и Бор. Очекујемо да ћемо изборити пролаз, а онда идемо на мегдан једној од прве четири екипе из прошле сезоне (Наиса, Јагодина, Бекамент и Зајечар) - казао је Мишко Томић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести