Златна лига за рукометаше: Србија убедљиво поражена

МЕЦ: Рукометаши Србије убедљиво су поражени на почетку Међународног турнира “Златна лига” који се одржава у Француској, што представља велико психолошко оптерећење у предвечерје Европског првенства, које почиње 9. јануара.
rukometasi
Фото: rss.org.rs

Управо домаћа селекција је нанела непријатан пораз изабраницима Ненада Перуничића, па ће у недељном финалу снаге одмерити Французи и Данци, а наши рукометаши играће за 3. место са репрезентацијом Норвешке (14.30).

Фаворит, репрезентација Француске, је од самог почетка меча преузео иницијативу, па орлови нису имали шансу ни да се приближе светском прваку који је на крају оставио Србију на 14 голова разлике. Овај пораз могао би да се подведе под сраман, без обзира на то што су се у нашем табору тек дан пред пут прикључило пет играча из Бундеслиге.

Од почетка је то била неравноправна борба. Изабраници Ненада Перуничића нису имали решење за брз, модеран рукомет у извођењу француског тима, који се представио као изузетно озбиљан, сигуран И до самог краја концентрисан. Податак који мора да забрине су чак 22 примљена гола у првом полувремену и округло 40 на крају меча.

Ништа боље није било ни после паузе. Предност Француза је расла, чак и до 17 голова разлике (39:22). Српски рукометаши су за нијансу, у финишу, успели да поправе утисак, али свакако – недовољно. Током рукометног часа у Мецу, чак 14 француских играча се уписало у стрелце, сви осим двојице голмана и Клера. Најефикаснији су били Абало и Ремили са по седам голова. Српски чувари мреже су имали укупно шест одбрана. Вања Илић је био најефикаснији са четири гола. По три су постигли Радивојевић, Црноглавац и Кукић.

Ј. Г.

Француска – Србија 40:26 (22:13)

МЕЦ: Градска дворана, гледалаца: 4.700.

СРБИЈА: Цупара (5 одбрана, 1 седмерац), Иванишевић (1 одбрана), Вујић 3, Зеленовић 2, Марсенић 1, Радивојевић 3, Н. Илић 1, Кукић 3, Николић 2, Пешић 1, Црноглавац 3, В. Илић 4(2), Ђукић 2, Пушица 1.

ФРАНЦУСКА: Женти (8 одбрана), Жерар (5 одбрана), Лагард 2, Абало 7, Гигу 3, Карабаић 2, Ди Панда 1, Фабрегас 2, Ремили 6, Сораиндо 2, Порт 6, Пранди 3, Турна 2, Ричардсон 2, Гребил 1, Мем 1.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести