Жреб квалификација за ЕП рукометаша (17)

Мушка рукометна репрезентација Србије налази се у другом шеширу, заједно са Аустријом, Белорусијом, Северном Македонијом, Португалом, Русијом, Црном Гором и Холандијом, за жреб квалификације за Европско првенство 2022. године, чији домаћини ће бити Мађарска и Словачка.
rukometasi
Фото: rss.org.rs

Жреб је заказан данас за 17 часова, а квалификације почињу 4. новембра ове године, а завршавају се 2. маја идуће године.

Поред домаћина, на Шампионат су се већ квалификовале селекције Шпаније и Хрватске, финалисти с последњег ЕП. Кроз квалификације ће до завршнице стићи по две првопласиране селекције из свих осам група, као и још четири најбоље трећепласиране екипе. Шешир 1: Норвешка, Шведска, Данска, Француска, Немачка, Словенија, Чешка и Исланд. Шешир 2: Србија, Аустрија, Белорусија, Северна Македонија, Португалија, Русија, Црна Гора и Холандија. Шешир 3: Швајцарска, Литванија, Румунија, БиХ, Украјина, Летонија, Пољска, и Белгија. Шешир 4: Финска, Италија, Турска, Израел, Естонија, Грчка, тзв. Косово и Фарска Острва.

Према мишљењу рукометних стручњака, најидеалнији ривал Србије из првог шешира била би селекција Чешке, а да би из трећег требало да се избегну репрезентације БиХ, Украјине и Пољске.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести