ЖРЕБ РУКОМЕТНОГ КУПА СРБИЈЕ: Воша дочекује Жељу

Извучени су парови предкола и четвртфинала Купа за рукометаше и полуфинала у женској конкуренцији.
Novosadski rukometaši Duško Čelica i Nemanja Vučićević u duelu s Nišlijama Foto: Dnevnik.rs
Фото: Новосадски рукометаши Душко Челица и Немања Вучићевић у дуелу с Нишлијама Фото: Дневник.рс

На почетку жребања сервирана је права посластица, јер ће се већ у борби за место међу четири најбоље екипе наћи прошлогодишњи финалисти Војводина и Железничар. Актуелни државни шампион дочекаће у Новом Саду Нишлије, освајаче трофеја у Купу.

Железничар је прошле године на Сланој бари седми пут у историји дошао до пехара пошто је савладао Војводину 21:19. Сада ће се два велика ривала срести већ у четвртфиналу. Екипа тренера Бориса Ројевића ове сезоне се са Нишлијама срела три пута. У првом дуелу у Суперкупу Новосађани су лако тријумфмфовали (26:20), а на исти начин дошли су до бодова и на почетку регионалне СЕХА лиге, када су у гостима славили 27:20. До следећег сусрета са екипом коју са клупе води Веселин Вујовић дошло је после три месеца. За то време Железничар је променио пар играча и почео је да игра знатно боље, па је исход трећег дуела био реми (27:27) и то после доста драме у завршници и дискутабилних судијских одлука.

Утакмице предкола одиграће се 20. фебруара, а парови су следећи: Мачва – Лавови, Рудар – Обилић, Раднички – Црвена звезда и Динамо – Бор. Када је реч о четвртфиналу, познат је само поменути пар Војводина – Железничар, док противнике из утакмица предкола чекају Металопластика и Партизан. Четири најбоља тима играће на завршном турниру у Смедереву, од 23. до 24. марта.

Овај град биће домаћин и финалног турнира за жене, који је на програму 16. и 17. фебруара. Првог дана одиграће се полуфинала: Јагодина – Вождовац (17) и Зајечар – Бекамент Буковичка Бања (19.30), а две најбоље екипе састаће се дан после у финалу. од 18 часова.

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести