ЖРК „Војводина“ поносан на своје селекције

НОВИ САД: Да без подмлатка нема ни будућности ни озбиљности клуба, схватили су у Женском рукометном клубу „Војводина“.
ŽRK Vojvodina
Фото: ŽRK Vojvodina

Осим прве екипе, која се ове године после две године вратила у елитни ранг такмичења, руководство клуба, с Мишком Томићем на челу, најпре је оформило још четири екипе које се надмећу у својим узрастима, а сада је и поносно на њих. Друга екипа надмеће се у Другој лиги – група Север, у лигама млађих категорија такмиче се девојчице у групама до 12, 14 и 16 година, док они најмлађи у мини-рукомету учествују на турнирима.

– Пре три године, када смо дошли у клуб, нису постојале млађе категорије, а сада имамо 147 регистроване деце, а још њих тридесетак је у тренажном процесу – поносно је истакао председник ЖРК „Војводина“ Мишко Томић. – Радимо на три пункта: у СЦ Слана бара, Спенсу и ОШ „Михајло Пупин“ у Ветернику. С децом раде професори физичког васпитања и тренери рукомета, шеф стручног штаба је Ђуро Тојагић, у тиму су Душан Поповић, Јасна Ђукић, Светлана Швоња, Страхиња Марковић и Јасмина Гутеша, потом психолог Јована Трбојевић, док је координатор млађих категорија др Слађана Грујић.

Према Томићевим речима, основ сваког успешног клуба је стварање што бољег сопственог играчког кадра.

– Када смо 2017. године покренули школу рукомета, циљ нам је био да покушамо да привучемо што више деце. Ангажовали смо пет тренера, који су анимирали велики број деце, укључили се у такмичење ЛМКВ и, веровали или не, већ после прве године успели смо да остваримо запажене резултате. У категорији до 14 година били смо прваци, до 12 били смо други, а до 16 трећи. Мало њих у Новом Саду, а ни шире, или готово нико, не може се похвалити толиким бројем деце и такмичити у пет категорија – уверен је Томић.

Фото: ŽRK Vojvodina

У клубу су познати по томе да је неколико њихових играчица укључено у репрезентативне селекције. У пионирској репрезентацији Србије, где је у стручном штабу и њихов тренер Ђуро Тојагић су Милица Ловрић и Тамара Новосел, док су у селекцијама РСВ Марија Рнић и Анастасија Цвијовић.

Сигурно је да је велика сатисфакција тим девојчицама прва екипа која се такмичи у Суперлиги. Њихова жеља је да што пре достигну ниво старијих колегиница.

– Надамо се да ће Град препознати наше активности и напоре, како клуба, тако и млађих категорија, и да ће нас финансијски подржати. Тако бисмо могли остварити све наше замисли и тежњу да створимо врхунски спортски колектив. Наша тренутна финансијска ситуација није сјајна, као што није ни у једном клубу – казао је Мишко Томић, и подсетио на то да су врата клуба отворена стално за нове чланове. – Заинтересоване девојчице могу доћи у наш клуб свакодневно, у просторије у СЦ Слана бара или се пријавити путем нашег сајта или телефона – рекао је Томић.

Ј. Галић

Фото: ŽRK Vojvodina

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ ШКОЛАРЦИ: ЖРК „Војводина“ недавно је промовисао своје селекције организујући такмичење, а том приликом руководство клуба направило је несвакидашњи и можда јединствен гест – наградили су најбоље школарце који су њихови чланови, чији је просек у школи 5.00. Чак њих 19.

– Циљ је да децу мотивишемо и да им докажемо да спорт и школа могу заједно, руку подруку, и то обоје успешно – рекао је Томић.

Награђене девојиче су: Елена Грујић, Ивана Станковић, Невена Кашиковић, Невена Лугоња, Наталија Тодоровић, Кристина Шулц, Тамара Ђорђевић, Лана Божић, Елена Томин, Андреа Антић, Милица Лугоња, Сара Марчета, Настасја Цвијетковић, Исидора Игњатов, Милана Секулић, Теодора Раич, Марија Рнић, Марија Рожмарић и Доротеја Мандић.

Фото: ŽRK Vojvodina

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести