ЖРК ВОЈВОДИНА С Ђурађом Трбојевићем у нове изазове

Иако су припреме предвиђене за 6. август, у Женском рукометном клубу Војводина се ужурбано ради како би се играчицама и стручном штабу обезбедили што бољи услови и ваљано комплетирали редови за наступајућу сезону.
Ponovo na istom zadatku: Miško Tomić i Marija Dmitrović   Foto: privatna arhiva
Фото: Поново на истом задатку: Мишко Томић и Марија Дмитровић   Фото: приватна архива

Први човек новосадског суперлигаша Мишко Томић најпре је продужио сарадњу са стручним штабом, на челу са Ђурађем Трбојевићем, а у току је довођење играчица на одређеним позицијама.– Наставили смо сарадњу са шефом струке Ђурађом Трбојевићем и његовим сарадницима Златком Чаушевићем и Јасмином Гутешом, који су спрам зацртаних циљева успешно окончали прошлу сезону. Управа је задовољна њиховим радом, тако да ће и у новој сезони предводити нашу екипу – рекао је  Томић.

Клуб су у летњој паузи напустиле три играчице: Јована Величковић, Милица Голушин и Јелена Стекић.

Наш основни циљ је очување елитног статуса. Ако нам се укаже прилика да заиграмо плеј-оф, наравно да је нећемо испустити (Мишко Томић)

– Са осталим играчицама смо продужили сарадњу или су у току разговори. Враћају нам се и наше две бивше рукометашице, Дијана Иванчев после порођаја и Милица Ђукић после повреде. Такође, преговарамо и са неколико нових играчица, како бисмо попунили упражњене позиције. Трудимо се да девојкама обезбедимо максималне услове за тренирање и напредовање, као и финансијску понуду у складу са тренутним стањем у српском рукомету. Јавило нам се неколико рукометашица које желе да дођу, као и оне које у наш град стижу на факултет, тако да ћемо опет имати екипу за респект.

Шампионат почиње 14/15. септембра. За разлику од претходне сезоне, само четири екипе ће разигравати за титулу, а шест ће се борити у плеј-ауту.


Капитен остаје

Са Војводином  је уговор продужила Марија Дмитровић, десни бек који ће и ове године носити капитенску траку.

– У последњи час сам се одлучила да останем у Војводини. Имала сам неколико понуда и била сам близу одласка, међутим, неки прватни разлози су утицали да од тога одустанем и продужим сарадњу са матичним клубом. Уверена сам да ћемо и ове године бити сјајан спој младисти и искуства, да ће нас стручни штаб добро припремити и укомпоновати и да ћемо достојно представљати клуб и град Нови Сад. Као капитен трудићу се и дати све од себе да оправдам улогу која ми је поверена – истакла је Марија Дмитровић.


– Наш основни циљ је очување елитног статуса. Ако нам се укаже прилика да заиграмо плеј-оф, наравно да је нећемо испустити. У прошлом првенству смо за гол испустили плеј-оф, на то су много утицали пехови са повредама. Надам се да то ове године неће бити случај и да су сви малери остали у прошлој сезони.

Тренер Трбојевић прозивку играчица је заказао за 6. август. – Припреме ћемо одрадити на две локације, на Ђачком игралишту и СЦ Слана бара, где постоје сви услови да се ваљано припремимо за предстојеће изазове.

У ЖРК Војводина су били принуђени да повуку непопуларан потез.

– Одлучили смо да из такмичења повучемо другу екипу, коју су углавном чиниле играчице млађе од 18 година. Разлог томе је лоше искуство из прошле сезоне, када нисмо одиграли 50 одсто утакмица пошто је током сезоне такмичење напустило неколико клубова. Више смо паузирали него што смо одиграли утакмица, тако да нисмо видели више сврху да и даље учествујемо у таквом такмичењу. Зато ћемо пријавити три екипе у млађим узрасним категоријама, до 12, 14 и 16 година, а жеља нам је да се бар једна нађе на државном првенству. Наравно, првенствени циљ је стварање и стасавање играчица за прву екипу – нагласио је Мишко Томић.

        Ј. Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести