Абрамовић пети на шаховском турниру у Темишвару

На Међународном шаховском опен турниру у Темишвару учествовало је 66 шахиста и 13 шахисткиња из Русије, Србије, Мађарске и Румуније, међу којима су били и тројица велемајстора, један ФИДЕ мајстор, двојица националних мајстора итд.
saha1, pixabay
Фото: Pixabay

Одиграно је девет кола по Швајцарском систему жребања, а темпо игре је био 90 минута, плус 30 секунди бонификације, по играчу до краја сваке партије. Пласман играча са истим бројем освојених поена одређен је на основу Бухолц-коефицијента.

После занимљивих борби, прво место освојио је велемајстор Михаил Марин из Румуније са 7.5 поена, док је други био његов сународник, велемајстор Маријус Манолаче, са 7 поена. У групи од седморице шахиста са укњижених 6,5 поена налазе се двојица играча из Србије. То су велемајстор Бошко Абрамовић, којем припало је пето место, и интернационални мајстор Саша Величковић, који је такмичење завршио на седмом степенику. Најбоље пласирана шахисткиња је женски првокатегорник Марија Југина из Русије, која се, у генералном поретку, пласилара на девету позицију са освојених 6,5 поена.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести